luni, 26 martie 2012

Sunt pierdut!

"5 Am strigat: 
„Vai de mine! Sunt pierdut (distrus, taiat = dat la o parte, aruncat)! Căci sunt un om cu buze necurate, şi trăiesc în mijlocul unui popor tot cu buze necurate, iar ochii mei au văzut pe Împăratul, DOMNUL Oştirilor!“
6 Atunci unul dintre serafimi a zburat spre mine cu un cărbune aprins în mână, pe care-l luase cu cleştele de pe altar." Isaia 6:5-6

Isaia Il vede pe Domnul stand pe tron, vede serafimii, ii aude strigand unul catre altul si realizeaza unde este. Pana atunci stia el cumva cine este. 
Era predicator oficial la curtea regelui. 
Era el insusi din curtea regelui. 
Era un invatat, un carturar, un profet ... mai profetise pana atunci insa nu Il vazuse inca pe Domnul.
Vazandu-l pe Domnul, vazand sfintenia la care e martor realizeaza ce e cu el. In prezenta sfinteniei Lui Dumnezeu realizeaza ca e pierdut, ca pana atunci se crezuse el mare si tare, era cineva .... acum insa se vede pierdut, distrus ... necurat, inpur, .... 
Acolo, Isaia realizeaza ca Dumnezeu este Sfant, Sfant, Sfant si el este pierdut, nu e sfant, nu poate sta in prezenta Domnului. Si, mai stia ca nimeni nu poate sa vada fata Domnului si apoi sa mai traiasca ... 

El, profetul regal, predicatorul oficial, cel care adusese mesaje din partea Domnului catre rege si popor se vede necurat, buzele lui nu sunt curate ... 
Necurat de aici nu inseamna murdar.
Psalmul 12:2 "2 În zadar se linguşesc unul pe altul şi vorbesc de la inimă la inimă. "
Psalmul 31:18 "18 Să fie amuţite buzele mincinoase, care vorbesc cu obrăznicie, cu mândrie şi dispreţ împotriva celui drept. "
Psalmul 34:13 "13 Acela să-şi păzească limba de rău şi buzele – de cuvinte înşelătoare! "
Psalmul 59:7 "7 Iată ce scot din gurile lor: săbii ies printre buzele lor şi zic: „Cine ne aude?“"
Psalmul 140:3 "3 Limba le este ascuţită ca a unui şarpe şi sub buzele lor este venin de viperă! Sela "

Inselaciune, minciuna, ura, dispret, manie, cuvinte ce omoara, cuvinte pline de venin, cuvinte taioase ... asta descopera Isaia la el si la poporul din care face parte. Astea sunt cunvintele folosite ... realizeaza ca acolo in prezenta Domnului nu poate intra cu astfel de vocabular ar buzelor si al inimii ... Se simte pierdut! 

In prezenta sfinteniei realizezi adevarata ta stare!
Cand insa realizezi asta, ceri ajutor de la Dumnezeu. 
El nu intervine in viata ta bruscandu-te si obligandu-te sa devii sfant. Nu ne trateaza ca pe niste roboti, ne lasa sa alegem ce vrem sa facem. Dar in momentul in care alegem sfintenia, alegem sa traim asa cum a intentionat El pentru noi, vine salvarea tot din partea Lui.

Unul din serafimii care statea in prezenta Domnului vine inspre Isaia cu un carbune aprins de pe altar intr-un cleste.
Carbunele aprins are inca flacara pe el, arde ...
Carbunele aprins e luat de pe altar.
Carbunele aprins arde, mistuie, curata.
Langa tronul unde sta Dumnezeu este un altar construit pentru noi. 
Nu tronul este construit pentru noi ci altarul.
La altar gasim solutia pentru curatire, sfintire.
Pe tron sta Dumnezeu.
Focul de pe altar este focul Lui Dumnezeu.
Si, nu vreau sa uit ca pe altar nu se aduce foc de pe cine stie unde, foc strain ... altarul e construit pentru noi, insa el este al Domnului.
Focul de pe altar este tot a Lui.
Acel serafim vine cu un cleste in mana spre Isaia. Acesta isi daduse sentinta la moarte. Se vazuse necurat, impur, pacatos ... merita sa moara. Isi vazuse starea si stia in prezenta cui se afla. 
Dar serafimul, el insusi de foc, zboara catre Isaia cu un carbune aprins. Nu vine spre el cu intentia de a-i da fic, de a-l rani, de a-l distruge ci de a-l vindeca. 

Cand iti realizezi starea in care esti Domnul nu te distruge. Sentinta la moarte ti-ai dat-o tu insa nu asta vrea Domnul. El vrea sa iti dea viata si abia acum esti in stare sa o primesti. Abia cand realizezi cine esti in raport cu El poti primi viata. Iar El e gata sa ti-o dea. 

Acum la inceput de saptamana ce vreau sa vad?
Cine sunt?
Cum sunt?
Imi vad starea?
Ce sentinta imi dau?
Vreau sa fiu vindecata?
Cine traieste in mine?
Nu cumva aspir la tron si ignor altarul?
Ce cuvinte folosesc?
Buzele mele cand se deschid aduc viata sau moarte?
Dupa ce legi traiesc?

Niciun comentariu: