vineri, 3 aprilie 2020

ma pregatesc de Paste

Au trecut deja 3 duminici de când creștinii au fost sfătuiți să stea acasă, în casă. Apoi au venit ordonanțele prin care ni s-a spus explicit să nu ieșim din casă. Și înțeleg grija conducerii țării față de noi.
Încă nu mă rog suficient pentru ei.
Trăim vremuri tulburi, uneori parcă nici nu mai știm cum să ne raportăm unii la alții, la evenimente, la ceea ce se întâmplă. Dar, primăvara vine cu viteză, copacii au înflorit și mare parte dintre ei s-au scuturat din cauza frigului celor câtorva nopți reci, au apărut florile de primăvară însă noi nu ne-am mai putut bucura de ele. Am observat că au înviat gâzele, ... fac plajă pe geamurile mele.
Deja îmi e dor de repetițiile de la cor, de oamenii din biserica pe care o frecventez, de colegi, de familie, de oamenii din autobuzul în care ne înghesuiam cu toții ca să ajungem la lucru, de doamnele vânzătoare de la magazinele pe unde intram.
Acum patru săptămâni trăiam o altă viață și parcă a trecut o eternitate de atunci. Chiar am trăit așa? Chiar mă bucuram de oamenii de lângă mine fără să îmi pese că nu am o distanță de cel puțin 2 metri? Mă deranjau mirosurile celor cărora le place să stea într-un soi de miros propriu ... acum îmi e dor până și de ei.
Îmi e dor să iau parte la Cina Domnului, îmi e dor de părtășie, de cântările noastre ... . Le ascult acasă la computer, însă nu au același farmec ca atunci când le cântăm cu toții.
Vreau să mă pregătesc de Paște.
Și, va fi un altfel de Paște. Un Paște însingurat, pe zoom sau pe rețelele de socializare.
Acum, începem să descoperim împortanța părtășiei, a familiei, a relațiilor.
Christos a înviat din morți e melodia pe care o cântă fiecare creștin din țara asta și nu numai. Cum va răsuna ea în casa mea anul acesta?
A înviat Christos și în inima mea?
A adus moartea și învierea lui Viață în viața mea?
Dacă nu, nu cumva e timpul să Îl las pe El să îmi fie Domn?
M-am trezit catapultată într-o altă viață și vreau să mă dezmeticesc și să trăiesc.
Suntem într-un război spiritual și diavolul aruncă valuri și valuri de știri peste noi ca să facem cât mai des atacuri de panică, să ne pierdem speranța, să credem că Dumnezeu a scăpat lucrurile din control.
Dar Biblia spune altceva “Domnul stătea pe scaunul Lui de domnie când cu potopul, și Domnul împărățește în veci pe scaunul Lui de domnie.” (Ps.29:10)
Fredonez zilnic melodia asta pentru că de ani de zile mi-i agățată de suflet.
“Christos a înviat din morți
Cu moartea pe moarte călcând
Și celor din morminte,
Viață dăruindu-le.”

Niciun comentariu: