marți, 4 mai 2021

aproape de Rephidim

Suntem în 22 iyar. Din Deșertul Sin am plecat și am tăbărât la Dophkah, apoi am tăbărât la Alush. Acum suntem în drum spre Rephidim.

În fiecare dimineață ne trezim , culegem mană, mâncăm, strângem corturile, punem lucrurile pe cămile sau măgari și ne continuăm călătoria.

Mă tot întreb când ajungem în Canaan pentru că eu chiar vreau să ajung acolo.

M-aș duce să îl întreb pe Moise cât mai este până ajungem în Canaan dar părinții mi-au spus clar să îl las în pace acum.

Apa pe care am luat-o cu noi de la Elim și de prin oazele de pe unde am mai trecut s-a terminat. Animalele mai găsesc câte un fir de arbust si îl mestecă dar eu nu pot face asta.

Mi-i dor să fac baie!

Mi-i dor de un ulcior cu apă rece! Să beau pănă nu mai pot iar restul să îl torn pe mine ca să mă răcoresc și apoi să alerg ca să mi se usuce hainele!

Îmi vine să plâng de sete, de supărare ... dar parcă nici lacrimi nu mai am.

Dumnezeul nostru a făcut minuni în Egipt, a despicat Marea Roșie și ne-a trecut prin ea, i-a arătat lui Moise cum să vindece apele la Mara, ne-a dat carne de prepeliță în Deșertul Sin și apoi mană.

Oare aici, mai poate face ceva? Mai are putere și aici?

Din ce în ce mai mulți bărbați trec grăbiți pe lângă noi, vor să ajungă la Moise și Aaron. M-aș duce și eu să văd ce se întâmplă dar le aud țipetele de aici. Și mi se face frică.

Unii îi cer lui Moise apă.

Dar Moise de unde să le dea?

Alții îl întreabă de ce i-a scos din Egipt. Oh! Aceeași întrebare o au de fiecare dată când ajungem la greu.

Dar chiar așa!

Dacă Moise știa că ne va fi așa de greu, de ce a venit și ne-a povestit despre Canaan?

Bine! Noi l-am ascultat și am decis să plecăm de bună voie! Dar acum îmi este tare sete.

Vreau apă!

Moise e vinovat că am ajuns aici!

Dacă nu era el ... eram sclavi în Egipt, bătuți și umiliți, flămânzi cât era ziua de lungă și cu spaima în suflet că cine știe cui i se năzărea ceva despre tine și te bătea până mureai. Erai un sclav, oricum nu contai. Dar măcar cu asta eram obișnuiți.

Cu setea asta însă e tare greu!

Mă trezesc că strig și eu din toată puterea la Moise să îmi dea apă. Nu vreau să mor aici!

Vreau să trăiesc!

Vreau să ajung în Canaan!

Niciun comentariu: