duminică, 2 octombrie 2011

Cum sa nu ma laud cu Tata?


"Când zic: „Mi se clatină piciorul!“, îndurarea Ta, Doamne, mă sprijină! În mulţimea frământărilor mele lăuntrice, alinările Tale îmi încântă sufletul. " Psalm 94:18-19

Am trecut printr-o saptamana in care mi s-a clatinat piciorul si daca acum sunt in viata, in nici un caz nu e meritul meu, al medicului, al asistentelor sau al personalului medical. Sunt in viata, pentru ca viata mea e in Mana Celui ce tine Universul. 
In indurarea Lui a trimis ingerii sub forma de oameni ca sa ma ingrijeasca, sa imi zambeasca, incurajeze, medicamenteze .... 


Cum sa nu Il laud pe Cel care m-a creat? Cum sa nu imi tasneasca multumiri si laude la adresa Lui cand dupa dureri de iti vine sa musti din bordura vezi ca nu te scurgi si mori ci ... iti revii. Incet. Incet.


Cum sa nu Il laud cand in mijlocul durerilor a fost cu mine, nu a lasat efectul medicamentelor sa ma duca in disperare, a fost nevoie sa trimita si cate un somn ca sa trec peste cate un hop.


Cum sa nu Il laud cand am auzit intr-o dupa amiaza stropii de ploaie batand in geam?


Cum sa nu Il laud pe Cel care a fost cu mine in sala de operatie, in salon, in spital si peste tot? 


Cum sa nu Il laud pe Cel care mi-a facut o surpriza de proportii cand dupa o saptamana de "izolare" a schimbat culorile copacilor incat ieri efectiv as fi dansat de uimire coborand Dealul Copoului?


Cum sa nu Il laud pe Cel care a sensibilizat inimi de peste tot si care mi-au trimis mesaje de incuraje, mi-au facut dedicatii, s-au rugat, m-au sunat, au inteles cand le-am scris ca nu sunt in stare sa vorbesc.... abia ma auzeam eu, d`apoi ei ce sa auda?


Cum sa nu Il laud cand prin credinta in Christos (Yahwe, Yeshua, Mesia, Isus) am primit mantuirea, iertarea, viata vesnica?


Cum sa nu Il laud cand stiu si simt ca imi ia poverile si le duce El? Iar eu pot sa alerg pe langa El ca un copil fericit de o calatorie cu iubitul sau parinte.


Cum sa nu Il laud pe Cel ce imi e Tata? Cum sa nu ma laud cu El? Cum sa nu spun la toata lumea ca Tatal meu e Cel mai mare, Cel mai tare, Cel mai frumos, cel mai destept, Cel mai intelept, Cel mai puternic, Cel mai Cel ...


Cum sa nu Il laud pe Cel ce Triunic, e Tata, Fiu si Duh Sfant? Cum sa nu Il laud pentru Duhul Sfant care imi sopteste ce sa scriu, cum sa scriu, care face corzile sufletului meu sa vibreze la soaptele Lui?


Cum sa nu Il laud pe Christos (Yahwe, Yeshua, Mesia, Isus) care a luat asupra Sa trecutul meu ... asa cum era el, l-a spalat, sters. M-a cules de pe niciunde, m-a iubit asa cum nu a facut-o si nu o face nimeni, m-a transformat prin dragostea Lui si mi-a dat viata vesnica.


Cum sa nu ma laud cu Tata?

10 comentarii:

Livius spunea...

Dac-as fi in locul tau, eu as plange de bucurie. O fac adesea.
Ieri seara (vineri seara), am avut o seara speciala de partasie. A fost prezent Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
Am plutit prin alte lumi. Am plans mult in explozia de bucurie generala atunci cand ne-a atins Domnul inimile cum numai El stie sa o faca. Sa sti ca si noi avem motive sa Il laudam. Si o facem. Zgomotos, ca a doua zi abia ne mai auzi vocile. Abia astept sa o luam de la capat.
Sa ai o duminica binecuvantata.

cella spunea...

Uneori plang,
uneori bucuria imi inunda inima, uneori as dansa de uimire, fericire, implinire ...

Unknown spunea...

ai zis ca pui buton de liiiiiiiiiiike!!! dar, daca nu ai iti spun: Imi place!

cella spunea...

Pai ... ia vorbeste cu cei de la blogger si ... rezolvam aceasta problema arzatoare pentru tine ;))

Livius spunea...

Pai, ia schimba-ti tu serverul, ca asta pe care-l ai ma necajeste de fiecare data.
Da oare de ce-ti dau eu sfaturi, trebuie sa iau ce ne oferi, ca doar tu esti gazda, eu sunt oaspete.

Numai nevasta mea ma terorizeaza din cauza oaspetilor. Pentru mine sunt doar prieteni, dar pentru ea... uff...

elena marin-alexe spunea...

Da, EL este pricina mea de lauda si inchinare! Cum spui si tu, uneori plâng, dar chiar şi atunci îmi este alaturi...:)

Felicia spunea...

Asa e Cella,
merita toata lauda si cinstea, onoarea, pt caci El este cel mai minunat; si cuvintele nu ne sunt suficiente pt a descrie ceea ce este Dumnezeu, ceea ce este Tatal nostru, si cat de minunat este!!! Sunt in asentimentul tau si nu ma satur citind si recitind laudele adresate Dului de viata ta... Dul sa ne ajute ca zi de zi sa il laudam, astfel vom primi pace si bucurie deplina in suflet si vietile noastre vor fi pline de sens...Te laud Doamne pt Cella si dragostea care i-ai aratat-o...laudandu'te neincetat, neconditionat!!! O saptamana de lauda cu Dul si pt Dul!!

cella spunea...

Fr. Livius nu inteleg ce probleme sunt cand intrati pe blog ...
Vreti va rog sa imi spuneti?

cella spunea...

Elena,
sper sa ai trecut hop-ul si acumn esti bine.
O saptamana de poveste sa ai!

cella spunea...

Felicia draga,
o saptamana glorioasa sa ai!