duminică, 23 octombrie 2011

pentru El!


Pentru dirijor. 
Al korahiţilor.
De cântat în alamot.
Un cântec.
Dumnezeu este adăpostul şi tăria noastră, un ajutor Care nu lipseşte niciodată în necaz!
De aceea nu ne temem, chiar dacă s-ar clătina pământul şi s-ar zgudui munţii în inima mărilor, chiar dacă i-ar vui şi i-ar fierbe apele şi s-ar ridica până acolo, încât să se cutremure munţii!
Sela
Psalm 46:1-2

Psalmii lui David nu se cantau oricum. Dirijorul primea instructiuni clare, precise. Lauda adusa Domnului nu era acompaniata de plictisitoarea sau stridente sunete fara rost. Il cantau urmasii lui Core. Si, sa nu uit ca domnul Core a fost cel care impreuna cu Datan si Abiram au facut mania ca mania Domnului sa vina peste popor, sa se despica pamantul si multi sa moara in acea zi. Urmasii lui Core vor canta melodia asta. Alamot poate fi termen muzical, poate fi insa bucata muzicala cantata pe tonuri inalte (de femei sau fete). Este un cantec asa ca ... cantati-l.

Lauda si inchinarea mea azi nu sunt oricum, nu sunt pentru oricine ... Vreau sa Il laud pe Domnul Dumnezeul cerurilor si al pamantului, al intreg universului pentru ca desi e nemarginit, a ales sa fie aici cu mine.
El este Cel care m-a creat.
El este Cel ce mi-a suflare de viata.
El este Cel care trage perdeaua noptii lasand soarele sa rasara si trimite soarele la culcare ca sa apara mandra luna iar pe mine ma invata ca noaptea a creat-o ca sa ma odihnesc. Da, sa admir stelele si luna dar apoi sa ma culc.

El este Cel care ma protejeaza de pericolele ce eu nu le vad, Cel care ma adaposteste de dusmani, inamici invizibili ochilor mei.
Domnul ma intareste cand picioarele mele tremura de abia ma tin pe picioare si inima e de mult la galop.
Domnul este Cel care potoleste furtunile de afara insa de cele mai multe ori le potoleste pe cele ale mintii si sufletului meu ... si astea nu-s putine.

Domnul este Cel care trimite corbii sa imi aduca apa, paine si carne cand ... nu le mai am.
El misca inimile cunoscutilor mei sa ma sune,caute, sa imi scrie ca sa ma intrebe ce-i cu mine, ii indeamna sa se roage pentru mine .... ca-spraf si pulberi.
In El ma refugiez cand totul pare a se prabusi in jurul meu.


Si chiar de se cutremura pamantul eu tot la El strig. 
Cand am ajuns sa raman cu mai nimic ... am gasit salvare, confort psihic, emotional si spiritual in El si la El. El e cu mine clipita de clipita ... oamenii ma parasesc, renunta la mine insa El nu face asta niciodata.
El este cel care vindeca ranile sufletului meu.
El este Cel care plange cu mine cand durerile provocate de altii sau de mine sunt inimaginabile.


Cum sa ma tem?
De cine sa imi fie frica?
De intuneric? 
De cutremure?
De oameni?


Domnul ostirilor este cu noi! 
Domnul ostirilor este cu mine!
Adica toate ostirile sunt ale Lui, El este Domnul, conducatorul, liderul lor.
Cum sa nu strig la El cand cineva mai mare ca mine vrea sa ma desfiinteze iar inima-mi tremura in mine?
Cum sa nu Il iubesc pe Domnul ostirilor, pe Cel ce-i langa mine mereu, pe Cel care a vrut sa fiu iubita de Tatal la fel ca El, pe Mesia care a murit spaland pacatul si trecutul meu, prezentandu-ma la Dumnezeu Tatal curata, fata pacat .... cum sa nu Il iubesc pe Cel trimis ca Mangaietor, Sfatuitor?


Cum sa nu Il iubesc pe Tatal meu? 
Cum sa nu Il laud pentru maretie, creativitate, putere, faima, cinste, dreptate, sfintenie, intelepciune, dragoste?
Cum sa zambesc vazand ceea ce a lasat El frumos pentru mine?
Si, daca aici e asa ... oare cum va fi ACASA?

2 comentarii:

Livius spunea...

Domnul este atat de mare pentru fiecare, cum vrem noi sa-l vedem. Ne place sa-l vedem un bebelus in bratele unei femei, atat este. Il vedem cat "muntii inatlti semeti", atat este, il vedem "cat oceanul in departari", atat ni se reveleaza, il vedem in "universul necuprins si plin de stele" nu ne vom satura ochii si sufletul privindu-L, dar Lui ii place sa-L cunoastem relevat din Cuvantul Sau care ne spune ca "tine tot Universul in in Mana Sa"
Doamne cat de mare este !!!!!, iar Cella si eu suntem copii Tai!!!

cella spunea...

Domnul meu nu e un bebelus ... ci e maret, atotputernic, sfant, plin de indurare ...
Si ... mai mult de atat, Domnul meu e Tatal meu.
Si, nu am terminat.Ma asteapta ACASA!