marți, 6 martie 2012

baldachin

"În ziua aceea Vlăstarul DOMNULUI va fi frumos şi glorios, iar rodul ţării va fi mândria şi gloria supravieţuitorilor lui Israel.
Oricine este lăsat în Sion şi rămâne în Ierusalim, toţi cei înscrişi ca fiind vii în Ierusalim, vor fi numiţi sfinţi.
Odată ce Stăpânul va spăla murdăria fiicelor Sionului şi va curăţa petele de sânge din Ierusalim printr-un duh de judecată şi unul de foc,
DOMNUL va crea peste tot muntele Sion şi peste cei ce se adună acolo un nor de fum ziua şi un foc de flăcări strălucitoare noaptea. Da, peste toată slava va fi un baldachin; va fi un acoperiş şi o umbră în căldura zilei, un refugiu şi un loc ascuns de furtună şi ploaie." Isaia 4:2-6

Isaia 11:1 "O Mlădiţă va ieşi din tulpina lui Işai şi un Vlăstar din rădăcinile lui va aduce roadă"
Isaia 53:2 "El a crescut înaintea Lui ca un lăstar, ca unul ieşit dintr-un pământ uscat; nu avea nici frumuseţe, nici strălucire care să ne atragă, nu era nimic în înfăţişarea Lui care să ne placă. "
Ieremia 23:5-6 "Iată, vin zile, zice Domnul, când îi voi ridica lui David un Vlăstar drept, un Împărat Care va împărăţi cu înţelepciune şi Care va face judecată şi dreptate în ţară. În zilele lui, Iuda va fi mântuit şi Israel va locui în siguranţă. Va fi cunoscut sub Numele de Domnul, Dreptatea noastră! "
Ieremia 33:15 "În zilele acelea şi în vremea aceea voi face să-i răsară lui David un Vlăstar drept, Care va face judecată şi dreptate în ţară. "
Zaharia 3:8 "Ascultă deci, mare preot Iosua, atât tu, cât şi confraţii tăi, care stau înaintea ta, căci aceşti oameni sunt un semn pentru ceea ce voi face: Îl voi aduce pe Robul Meu, Vlăstarul."
Zaharia 6:12 "Apoi să-i spui următoarele: «Aşa vorbeşte Domnul Oştirilor: ‘Iată-l pe omul, al cărui nume este vlăstarul; el va da mlădiţe din el şi va zidi Templul Domnului! "

O zi glorioasa, frumoasa! O zi de vindecare, rasplatire si judecata. Vlastarul s-a intrupat, a trait printre oameni, a murit, a inviat si s-a inaltat. Din El au crescut mladite .... care suntem noi ce cred ca El este Vlastarul Domnului. El este frumos si glorios. El care a schimbat lumea este mandria si gloria celor ce cred in El, in Mesia, Isus. 1 Petru 2:7 "Aşadar, pentru voi, cei ce credeţi, El este Cel Preţios, dar pentru cei ce nu cred, „Piatra pe care au respins-o zidarii, a devenit Piatra din capul unghiului!“"

Mesia va reveni pentru ziua judecatii finale, pentru a-si lua acasa mladitele. Matei 25:31-33 "Când Fiul Omului va veni în slava Sa, împreună cu toţi îngerii, atunci El Se va aşeza pe tronul slavei Sale 32 şi toate neamurile vor fi adunate înaintea Lui. El îi va despărţi pe unii de alţii aşa cum desparte păstorul oile de capre 33 şi va pune oile să stea la dreapta lui, iar caprele la stânga. "

Implinirea profetiei o gasesc in cele patru evanghelii. "Matei este Evanghelia Vlastarului lui David, Marcu este evanghelia Vlastarului, Luca este evanghelia Omului a carui nume este Vlastarul, Ioan este evnaghelia Vlastarului Domnului." (Dr. Constable`s Notes on Isaiah - pg 26). Mladitele nu pot face singure fructe. De unele singure mor. Au viata numai daca sunt lipite, altoite de Vita, de Vlastar. 

Fiica Sionului adica tot poporul lui Israel a fost dus in robie, adus inapoi de Domnul. El este cel care a is vegheat asupra poporului Sau, copiilor poporului Sau. El este Cel care nu a permis distrugerea poporului de catre cei care l-au vrut disparut. Si azi e la fel. Domnul isi apara poporul. Este este Cel care nu ingaduie distrugerea poporului Sau. 

Domnul nu isi abandoneaza poporul niciodata. Va veni o zi a judecatii cand El va reveni sa isi ia copiii ACASA si va sta impreuna cu ei. Imi place modul in care isi acopera Domnul copiii in acea zi, cum isi protejeaza poporul. "DOMNUL va crea peste tot muntele Sion şi peste cei ce se adună acolo un nor de fum ziua şi un foc de flăcări strălucitoare noaptea. Da, peste toată slava va fi un baldachin; va fi un acoperiş şi o umbră în căldura zilei, un refugiu şi un loc ascuns de furtună şi ploaie". Interpretarea iudaica vede in aceste elemente de acoperire, elemente folosite la nunta (hupa).

Imi place ideea de baldachin .... baldachin peste toata slava ... Un baldachin imens care ma va proteja in ziua judecatii daca sunt altoita in Vita, daca raman langa Vlastar, daca ma alimentez din El. Vita, Vlastarul, El adica Isus, Mesia, Hristos.

2 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Sa ne rugam pentru tara noastra, care-i dusa in robia pacatului.
El, Vlastarul poate face toate lucrurile noi..
Fii binecuvantata Cella!

cella spunea...

Cu cat citesc mai mult din isaia cu atat mi se pare mai actuala, mai cu substanta ...

Multumesc Elena!