joi, 24 mai 2012

va reveni


4 În timp ce se afla laolaltă cu ei, le-a poruncit astfel: „Să nu vă îndepărtaţi de Ierusalim, ci să aşteptaţi promisiunea Tatălui, despre care aţi auzit de la Mine. 5 Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veţi fi botezaţi cu Duhul Sfânt.“
6 Prin urmare, atunci când s-au strâns laolaltă, ei L-au întrebat: 
– Doamne, în vremea aceasta vei restaura împărăţia lui Israel?
7 El le-a răspuns: 
– Nu este treaba voastră să cunoaşteţi vremurile sau perioadele pe care Tatăl le-a aşezat sub propria Lui autoritate. 8 Voi însă veţi primi putere atunci când va veni Duhul Sfânt peste voi şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.
9 După ce a spus aceste lucruri, Isus a fost înălţat şi, în timp ce ei se uitau, un nor L-a luat dinaintea ochilor lor.
10 Şi cum priveau ei spre cer, în timp ce El pleca, iată că li s-au înfăţişat doi bărbaţi îmbrăcaţi în haine albe, 11 care le-au zis: 
„Bărbaţi galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer?! Acest Isus, Care a fost luat în cer de la voi, va veni în acelaşi fel în care L-aţi văzut mergând spre cer.“ Faptele Apostolilor 1:4-11

50 Apoi i-a condus afară, până spre Betania. Şi-a ridicat mâinile şi i-a binecuvântat, 51 iar în timp ce-i binecuvânta s-a depărtat de ei şi a fost luat în cer. 52 Ei I s-au închinat şi apoi s-au întors la Ierusalim cu mare bucurie. 53 Şi tot timpul erau în Templu, lăudându-L şi binecuvântându-L6 pe Dumnezeu. (Amin.) Luca 24:50-53

Erau in Ierusalim. Toti ucenicii erau langa Invatator, aveau intrebari care trebuiau clarificate, aveau nevoie de raspunsuri la framantarile lor. Mai ales acum dupa ce inviase ... Ei asteptau ca Mesia sa restaureze imparatia lui Israel. Asteptau ca cele 10 semintii sa se intoarca acasa, sa vina dintre neamuri inapoi ... asteptau cu totul altceva. Isus insa le da o promisiune si le spune ce va fi cu ei, ce vor fi ei: vor fi martori ai Lui pana la marginile pamantului. 

Dar ... daca evreii erau in Ierusalim si in zonele apropiate ... de ce trebuiau sa se duca ucenicii pana la marginile pamantului? Erau evreii dusi acolo? Cine i-a trimis acolo? De ce erau acolo? Ce i-a facut pe evrei sa ajunga pana la marginile pamantului? Ma duc la cartea Deuteronom 30 unde gasesc o proorocie dubla facuta de Moise chiar inainte de a muri: imprastierea poporului Israel pana la marginile pamantului si intoarcerea lor: 
4 Chiar dacă ai fi risipit până la marginile cerului, şi de acolo Domnul, Dumnezeul tău, te va strânge şi te va întoarce. 5 El te va aduce în ţara pe care o stăpâneau strămoşii tăi şi o vei lua în stăpânire. " Deuteronom 30:4-5

O alta proorocie implinita cu varf si indesat ... la sute de ani dupa ce a fost rostita. Neascultarea i-a dus pana la marginile pamantului imprastiindu-i printre neamuri. Imi place ce le spune Isus: "Voi însă veţi primi putere atunci când va veni Duhul Sfânt peste voi şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului. ". Dupa moartea lui David, poporul s-a divizat in Israel si Iuda. Israel cu capitala in Samaria si Iuda cu capitala in Ierusalim. Iuda a fost tara care a persistat in ascultare mai multa de Domnul, pe cand Israel s-a lasat dusa de val, de necredinta, de idolatrie si a mancat robie pe paine. In robie intra 12 semintii si ies 2 ... celelalte 10 sunt imprastiate pana la marginile pamantului. 

Ucenicii aveau sa fie martori pentru evrei si neevrei in Ierusalim, in Samaria - capitala lui Israel, capitala idolatriei crase ... si pana la marginile pamantului. Isus se inalta dintre ei, nu este luat de un car de foc ca Ilie, si un nor Il ascunde de ochii lor. Ca si Elisei de alta data, ucenicii incearca sa Il vada insa nu L-au mai putut vedea.  

Cand a avut loc schimbarea la fata (Matei 17:5) "5 În timp ce vorbea el, iată că un nor strălucitor i-a acoperit, iar un glas din nor a zis: „Acesta este Fiul Meu preaiubit în Care-Mi găsesc plăcerea! De El să ascultaţi!“ " Un nor Il ascunde de ochii lor  ... Psalmul 104:3 "din nori Îţi faci car, şi umbli pe aripile vântului."

Isus inainte de inaltare le spune ce va fi cu ei si se inalta. "10 Şi cum priveau ei spre cer, în timp ce El pleca, iată că li s-au înfăţişat doi bărbaţi îmbrăcaţi în haine albe, 11 care le-au zis: „Bărbaţi galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer?! Acest Isus, Care a fost luat în cer de la voi, va veni în acelaşi fel în care L-aţi văzut mergând spre cer.“  

Doi barbati imbracati in alb, doi ingeri ... Ingerul vine sa spuna Mariei vestea cea mare, ingerii vin sa cante la nasterea Lui Mesia, ingerii stau langa piatra goala dupa inviere si sa le spuna ca Cel mort e Viu, ingerii vin acum sa spuna ucenicilor ca va reveni la fel cum s-a inaltat.

Va reveni! N-am fost acolo sa vad inaltarea desi ... prin imi pot imagina scena. Posibil sa plec ACASA inainte de revenirea Lui insa El va reveni sa isi ia acasa mireasa, biserica, pe cei ce au ales sa Il iubeasca, slujeasca, sa Ii fie martori. 

Niciun comentariu: