luni, 7 iunie 2021

Moise în Canaan

Mi-i tare drag Moise! Și, cumva mi se părea nedrept că a suferit și luptat atâta cu poporul, a mijlocit pentru popor și din cauza acestuia, Moise se supără și în loc să vorbească stâncii, el o lovește. Imediat Domnul îl anunță pedeapsa pentru necredință și nesfințirea Lui înaintea poporului este că nu va intra în Canaan. Dumnezeu îi spune că va vedeaa țara de pe Muntele Nebo dar nu va călca în ea. Moise, urcă pe muntele Nebo, vede Canaanul și moare acolo. Și Dumnezeu l-a îngropat în țara Moab.

Mi s-a părut extrem de trist finalul poveștii lui Moise.

Astăzi, am realizat că de fapt Moise a intrat în Canaan. Bine. Nu pe când era viu și într-un trup ca al meu. În Matei 17, ni se spune că Moise și Ilie vin pe un munte înalt la Isus și la ucenici iar Tatăl își prezintă din nou Fiul "Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea Mea: de El să ascultați!"

Moise a fost chemat să fie mediator între popor și Dumnezeu. Mijlocitorul între noi și Dumnezeu are pe muntele schimbării la față doi profeți lângă El, pe Moise și Ilie.

Petru vrea să facă ceva, vrea ca starea asta în care se găsește să fie mai lungă, poate permanentă. Este întrerupt însă de vocea Lui Dumnezeu care Îl prezintă pe Fiul Său.

La fel ca pe Sinai, când oamenii aud vocea Lui Dumnezeu cad cu fața la pământ și se înfricoșează foarte tare. Dar Isus nu Îi lasă singuri pe ucenici, se aproie de ei, Îi atinge și le spune “"Sculați-vă, nu vă temeți!"

Când s-au ridicat, erau doar ei și Isus.

Oh! Abia aștept să mă întâlnesc cu Moise, cu Ilie și cu ceilalți eroi ai credinței! Am atâtea lucruri de aflat!

Niciun comentariu: