miercuri, 3 august 2011

pana atunci trebuie sa ... ascult

S-a terminat constructia templului. Cei ce studiaza scrierile si pe cant dezbat daca celebrarea a avut loc dupa terminarea constructiei caselor regelui sau inca pe cand acesta construia. Ii las pe ei sa isi bata mintea cu asta pentru ca eu vreau sa particip la celebrare, sarbatoare, inchinare ... Nu erau acolo cativa oameni curiosi sa vada ce se va intampla. Nu venisera cu mainile in san sa primeasca vreo pomana de la Solomon. 

"Atunci Solomon a convocat la Ierusalim sfatul bătrânilor lui Israel, toate căpeteniile seminţiilor şi conducătorii clanurilor israelite ca să mute Chivotul Legământului cu Domnul din Cetatea lui David, adică din Sion. Toţi bărbaţii lui Israel s-au adunat la regele Solomon cu prilejul sărbătorii din luna Etanim, adică luna a şaptea" Barbatii acestia stiau de ce trebuie sa vina la Ierusalim, nu au trimis scuze lui Solomon ca sunt in concediu, la plaja, ca cine stie ce afaceri ii tin acasa. Ca sa poata fi mutat Chivotul ei trebuiau sa ajunga mai devreme si sa se sfinteasca, sa respecte ritualul. Nu uitasera de Uzia care vrand sa "Il ajute pe Dumnezeu" atinsese Chivotul si murise. Nu voiau sa se repete scena. Tot poporul impreua cu regele erau inaintea chivotului si s-au adus atatea jerfte incat efectiv nu s-a putut tine numaratoare acestora.

In acest timp, preotii, levitii, cei care aveau voie sa se apropie de Chivot l-au transportat in templu, in locul preasfant. "Când preoţii au ieşit din Locul Sfânt, norul a acoperit Casa Domnului.Preoţii n-au putut rămâne să-şi îndeplinească slujba din cauza norului, căci slava Domnului umpluse Casa Domnului." Cu aproape 480 si ceva de ani in urma, cand se inaugura Cortul Intalnirii se intampla acelasi lucru, Slava Domnului a coborat pe Muntele Sinai. Un nor a acoperit muntele atunci, un nor a coborat acum si preotii s-au oprit din ritualul lor.
"Atunci Solomon a zis: „Domnul a spus că va locui în negură.Eu am zidit o Casă măreaţă pentru Tine, un loc unde vei locui pe vecie!“ Moise a vazut putin din slava Lui Dumnezeu, nu i-a vazut fata. Dupa acest eveniment fata lui Moise stralucea si a trebuit sa poarte o mahrama care sa ii acopere fata. 

Nici un om nu poate vede Fata Lui Dumnezeu si sa traisca. Dar, pentru cei care cred ca jerfta perfecta a fost adusa de Yahwe (Isus) o data pentru totdeauna stiu ca ei vor vedea Fata Lui Dumnezeu si mai stiu ca sunt asteptati ACASA unde " Îi vor vedea faţa, iar Numele Lui va fi pe frunţile lor. Nu va mai fi noapte, nu vor mai avea nevoie de lumina lămpii şi nici de lumina soarelui, pentru că Domnul Dumnezeu îi va lumina. Ei vor domni în vecii vecilor.Tronul lui Dumnezeu şi al Mielului vor fi în cetate, iar robii Lui I se vor închina."Apocalipsa 22:3-4. 

Solomon conduce procesiunea, cere binecuvantarea si m-am intrebat unde e Marele Preot? A chemat toata preotimea insa ... marele preot sau preotul sef unde e? De ce nu cere el binecuvantarea? De ce nu zice nimic? Nici macar nu ni se pomeneste de el. Nu e impertinenta din partea lui Solomon sa se bage in fata la un asemenea eveniment chiar daca era rege? Nu s-a dus in Locul Preasfant Solomon insa prin el are loc implinirea promisiunii facuta lui David, el este cel care zideste templul (ma rog, nu se apuca el de carat pietre si de slefuit lemne).

Obiceiul vremii era ca regele sa stea jos si sa binecuvante insa citesc ca Solomon si-a ridicat mainile spre cer si L-a binecuvantat pe Dumnezeu. Acest gest era unul care indica smerenia, umilinta si nu una ceremonioasa ci era o smerenie a inimii, cu toata inima lui, Solomon voia sa Il binecuvante pe Dumnezeu. El regele pamantesc recunoaste ca Regele poporului, pamantului era Dumnezeu. Si apoi rosteste cea mai lunga rugaciune scrisa in Biblie. Este o rugaciune de cerere, iertare si har, lauda. E constient ca poporul va pacatui, ca se vor duce dupa idoli, ca Il vor uita insa ii cere Lui Dumnezeu: 
"Doamne, Dumnezeul meu, ia aminte la rugăciunea slujitorului Tău şi la cererea lui!
Ascultă strigătul şi rugăciunea pe care Ţi-o face slujitorul Tău astăzi!
Ascultă rugăciunea pe care Ţi-o face slujitorul Tău cu privire la acest loc.
Ascultă cererea slujitorului Tău şi a poporului Tău, Israel, când se va ruga înspre acest loc.
Ascultă din tărâmul locuinţei Tale, din ceruri,ascultă şi iartă.
ascultă din ceruri, lucrează şi judecă-i pe slujitorii Tăi, condamnându-l pe cel nelegiuit, aruncând asupra capului lui faptele lui, şi îndreptăţindu-l pe cel drept, răsplătindu-i potrivit cu dreptatea lui!
Ascultă din ceruri, iartă păcatul poporului Tău, Israel, şi adu-l înapoi în ţara pe care le-ai dat-o strămoşilor lui!
Ascultă din ceruri şi iartă păcatul slujitorilor Tăi şi al poporului Tău, Israel. Învaţă-i calea cea bună pe care trebuie să meargă şi trimite ploaie peste ţara Ta.
Ascultă din ceruri, tărâmul locuinţei Tale, şi iartă-l! Lucrează şi răsplăteşte-i fiecăruia după faptele lui, Tu Care cunoşti inima fiecăruia, căci numai Tu cunoşti inimile tuturor oamenilor.
Ascultă din ceruri, tărâmul locuinţei Tale, şi -i acelui străin tot ceea ce-Ţi va cere, pentru ca toate popoarele pământului să-Ţi cunoască Numele, să se teamă de Tine aşa cum se teme poporul Tău, Israel, şi să ştie că Numele Tău este chemat peste această Casă, pe care am zidit-o eu.
Ascultă din ceruri rugăciunea lor şi cererea lor şi fă-le dreptate.
Atunci ascultă din ceruri, tărâmul locuinţei Tale, rugăciunea lor şi cererea lor şi fă-le dreptate. Iartă poporul Tău, cel ce a păcătuit faţă de Tine! Iartă toate fărădelegile pe care le-au săvârşit împotriva Ta şi fă ca cei care i-au luat captivi să le arate milă şi să se îndure de ei
Fie ca ochii Tăi să fie deschişi la cererea slujitorului Tău şi la cererea poporului Tău, Israel, ca să-i asculţi ori de câte ori vor striga către Tine după ajutor,

Termina de rostit rugaciunea si binecuvanta poporul care auzise cererea lui, care era de acord cu rugaciunea facuta de regele lor. Erau acolo ca sa isi reinnoiasca legamantul mozaic si Solomon le reaminteste ca Domnul isi tine Cuvantul daca: "Dar inimile trebuie să vă fie în întregime ale Domnului, Dumnezeul nostru, trăind după hotărârile Lui şi păzind poruncile Lui ca şi astăzi.“ Apoi, regele împreună cu tot Israelul au adus jertfe înaintea Domnului. ... Solomon a ţinut atunci sărbătoarea împreună cu tot Israelul. O mare mulţime de oameni veniţi de la Lebo-Hamat şi până dinspre Râul Egiptului au sărbătorit înaintea Domnului, Dumnezeul nostru, timp de şapte zile şi apoi alte şapte zile, adică paisprezece zile. ... Ei l-au binecuvântat pe rege şi au plecat la corturile lor bucuroşi şi cu inimile mulţumite pentru tot binele făcut de Domnul robului Său David şi poporului Său, Israel.”

Abia astept sa ajung ACASA, sa vad Fata Tatii, sa Il vad pe Isus (Yahwe), pe Duhul Sfant, sa vad Slava Lui umpland templul ceresc, sa vad heruvimii, serafimii, multimile de ingeri si sfinti ... sa ma bucur de ceea ce a pregatit Tata pentru mine. Pana atunci trebuie sa ... ASCULT de ceea ce mi-a spus Isus (Yahwe).

Niciun comentariu: