luni, 13 februarie 2012

o invitatie ... la o alta viata

Oameni inghetati, prinsi in nameti, geruri de crapa pietrele, oameni flamanzi si care par fara nici o scapare ... vezi la stirile de la Tv, internet, le auzi la radio. Dar cand a aparut vestea ca a murit Whitney Huston n-a mai contat gerul de afara, zapada de cati metri, zecile de mii de oamenii blocati intre viata si moarte in zapada sau cei ramasi in urma celor inghetati. "A murit o stea" am gasit in ziare si scria la Tv pe mai multe canale. O femeie care a cantat frumos, bine si care de cam 20 de ani s-a complacut in droguri si altele. O femeie care nu stiu daca stia unde e Romania pe harta, care nu avea neamuri in Romania este compatimita, bocita de aici si compasiunea pentru ai mei, pentru romanii din tara mea a plecat spre cea care cu buna stiinta lua droguri si le combina cu alcool si o viata pestrita.

M-a impresiont o batrana scoasa din zapada si care plangand spunea mereu: "Doamne de ce ne-ai facut asta?" Situatia e in asa fel prezentata iar informatiile puse in asa fel incat sa para ca Dumnezeu abia te asteapta dupa colt sa iti mai tranteasca un troian, sa te mai ingroape in zapada mai care decat casa si stalpul din fata portii, sa isi mai rada in barba de tine. Nu am vazut nici un preot, predicator, lider care sa iasa in fata si sa roage poporul sa se roage pentru cei oeste 80.000 de romani blocati intre viata si moarte in zapada.

Compar situatia noastra cu a Israelului din 2 Regi, Cronici si Isaia. Valori cu susu-n jos, nepasare, idoli, necredinta, lipsa de compasiune si dragoste si multe altele. Despre ceea ce studiez mai discut cu unul si altul, cu cei ce isi zic crestini dedicati, crestini de rand, necrestini si unii imi zic ca totul e-o inventie preoteasca, unii ma intreaba ce tot imi bat capul atata, as fi mai fericita sa nu ma mai gandesc atata la totul, sa las lucrurile analizate si gandite asa mai ... la suprafata, unii ma acuza ca vorbesc despre un Dumnezeu fara mila, neprietenos, de care nu s-ar apropia, ca cu cat studiez Vechiul Testament cu atat devin mai legalista si uit ca Dumnezeu este unul al harului.

Citeam dimineata din 2 Regi 18:7-19 si Isaia 36 si 37 insa acolo am descoperit ca ar trebui sa o iau de la inceput si sa nu sar in Isaia tocmai la mijloc, asa ca am citit si Isaia 2 despre Ziua Domnului.
" ... Ei sunt plini de obiceiurile Răsăritului; ei practică divinaţia ca filistenii şi dau mâna cu păgânii. Ţara le este plină de argint şi aur, bogăţiile lor nu se mai termină. ...Ţara le este plină de idoli; ei se pleacă înaintea lucrului făcut de mâinile lor, înaintea a ceea ce a făcut degetele lor.
Omul va fi umilit, fiecare se va smeri – nu-i ierta (scapa)!
Intră în stâncă şi ascunde-te în ţărână de groaza DOMNULUI şi din pricina strălucirii măreţiei Sale!
Ochiul celui arogant va fi smerit şi mândria oamenilor va fi răsturnată.
Doar DOMNUL va fi înălţat în acea zi!
DOMNUL Oştirilor are o zi pregătită împotriva a tot ce este mândru şi semeţ, împotriva a tot ce este înălţat – toţi aceştia vor fi umiliţi; ... .
Aroganţa oamenilor va fi smerită şi mândria fiecăruia va fi răsturnată.
Doar DOMNUL va fi înălţat în ziua aceea; idolii vor fi nimiciţi în întregime!
Oamenii vor intra în peşterile din stânci şi în gropile pământului de groaza DOMNULUI şi din pricina strălucirii măreţiei Sale, atunci când El Se va ridica să clatine pământul! În ziua aceea oamenii îşi vor arunca, la cârtiţe şi la lilieci, idolii de argint şi de aur, pe care şi-i făcuseră ca să li se închine, şi vor intra în peşterile din stânci şi în crăpăturile piscurilor de groaza DOMNULUI şi din pricina strălucirii măreţiei Sale, atunci când El se va ridica să clatine pământul!
Nu vă mai încredeţi în om! El are doar suflare în nări. Ce preţ are el!?"

Dupa cateva sute de ani, mai bine de 700, va scrie si Pavel in cartea Romani 1-2:16 despre acelasi lucru insa in alte cuvinte. De aceea, va provoc la rugaciune.
Haideti sa ne rugam pentru cei blocati in zapada, viscol si ger.
Haideti sa ne rugam pentru ca cei de acolo si nu numai sa isi indrepte ochii spre Dumnezeu si sa ii recunoasca autoritatea.
Haideti sa ne rugam pentru natiunea noastra, pentru noi personal.
Haideti sa ne vedem, descoperim idolii, starea in care suntem si sa intrebam daca suntem acolo unde ne vrea Dumnezeu.
Daca ne intoarcem la Dumnezeu nu se va topi zapada si apa se va evapora instant, vom fi bogati, sanatosi si fericiti. Dumnezeu nu promite asta nici in Vechiul Testament, nici in Noul.
Haideti sa nu facem din jerfta Lui Christos un lucru de apucat, o marfa usoara ...
Suntem in robie pentru ca ne complacem aici si chiar credem ca-i frumos. Insa habar nu avem ca se poate iesi de aici, se poate trai si o altfel de viata. O viata asa cum o vrea Dumnezeu, o viata cu El prin Isus, cu Duhul Sfant.
Haideti la rugaciune!

3 comentarii:

AICISIACUMACOLOCURAND spunea...

DESPRE VIATA numai in Evanghelia dupa Ioan:
• In El era VIATA, si VIATAera lumina oamenilor. (Ioan.1:4)
• pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba VIATA vesnica. (Ioan.3:15)
• Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba VIATA vesnica. (Ioan.3:16)
• Cine crede in Fiul are VIATA vesnica; dar cine nu crede in Fiul nu va vedea VIATA, ci mania lui Dumnezeu ramane peste el." (Ioan.3:36)
• Dar oricui va bea din apa pe care i-o voi da Eu, in veac nu-i va fi sete; ba inca, apa pe care i-o voi da Eu se va preface in el intr-un izvor de apa care va tasni in VIATA vesnica." (Ioan.4:14)
• Cine secera primeste o plata si strange rod pentru VIATA vesnica; pentru ca si cel ce seamana si cel ce secera sa se bucure in acelasi timp. (Ioan.4:36)
• In adevar, dupa cum Tatal invie mortii si le da VIATA, tot asa si Fiul da VIATA cui vrea. (Ioan.5:21)

AICISIACUMACOLOCURAND spunea...

• Adevarat, adevarat va spun ca cine asculta cuvintele Mele si crede in Cel ce M-a trimis are VIATA vesnica si nu vine la judecata, ci a trecut din moarte la VIATA. (Ioan.5:24)
• Caci, dupa cum Tatal are VIATA in Sine, tot asa a dat si Fiului sa aiba VIATA in Sine. (Ioan.5:26)
• si vor iesi afara din ele. Cei ce au facut binele vor invia pentru VIATA; iar cei ce au facut raul vor invia pentru judecata. (Ioan.5:29)
• Cercetati Scripturile, pentru ca socotiti ca in ele aveti VIATA vesnica, dar tocmai ele marturisesc despre Mine. (Ioan.5:39)
• Si nu vreti sa veniti la Mine ca sa aveti VIATA! (Ioan.5:40)
• Lucrati nu pentru mancarea pieritoare, ci pentru mancarea care ramane pentru VIATA vesnica si pe care v-o va da Fiul omului; caci Tatal, adica insusi Dumnezeu, pe El L-a insemnat cu pecetea Lui." (Ioan.6:27)
• caci Painea lui Dumnezeu este aceea care Se coboara din cer si da lumii VIATA." (Ioan.6:33)
• Voia Tatalui Meu este ca oricine vede pe Fiul si crede in El sa aiba VIATA vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi." (Ioan.6:40)
• Adevarat, adevarat va spun ca cine crede in Mine are VIATA vesnica. (Ioan.6:47)
• Eu sunt Painea vie care s-a coborat din cer. Daca mananca cineva din painea aceasta, va trai in veac; si painea pe care o voi da Eu este trupul Meu pe care Il voi da pentru VIATA lumii." (Ioan.6:51)
• Isus le-a zis: "Adevarat, adevarat va spun ca, daca nu mancati trupul Fiului omului si daca nu beti sangele Lui, n-aveti VIATA in voi insiva. (Ioan.6:53)
• Cine mananca trupul Meu si bea sangele Meu are VIATA vesnica; si Eu il voi invia in ziua de apoi. (Ioan.6:54)
• Duhul este acela care daVIATA, carnea nu foloseste la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh si VIATA. (Ioan.6:63)
• Hotul nu vine decat sa fure, sa injunghie si sa prapadeasca. Eu am venit ca oile sa aiba VIATA, si s-o aiba din belsug. (Ioan.10:10)
• Eu sunt Pastorul cel bun. Pastorul cel bun Isi daVIATA pentru oi. (Ioan.10:11)
• asa cum Ma cunoaste pe Mine Tatal si cum cunosc Eu pe Tatal; si Eu Imi dau VIATA pentru oile Mele. (Ioan.10:15)
• Tatal Ma iubeste, pentru ca Imi dauVIATA, ca iarasi s-o iau. (Ioan.10:17)
• Eu le dau VIATA vesnica, in veac nu vor pieri, si nimeni nu le va smulge din mana Mea. (Ioan.10:28)
• Isus i-a zis: "Eu sunt Invierea si VIATA. Cine crede in Mine, chiar daca ar fi murit, va trai. (Ioan.11:25)
• Cine isi iubeste VIATA o va pierde; si cine isi uraste VIATA in lumea aceasta o va pastra pentru VIATA vesnica. (Ioan.12:25)
• Si stiu ca porunca Lui este VIATA vesnica. De aceea lucrurile pe care le spun, le spun asa cum Mi le-a spus Tatal." (Ioan.12:50)
• "Doamne", I-a zis Petru, "de ce nu pot veni dupa Tine acum? Eu imi voi daVIATA pentru Tine." (Ioan.13:37)
• Isus i-a raspuns: "Iti vei da VIATA pentru Mine? Adevarat, adevarat iti spun ca nu va canta cocosul, pana te vei lepada de Mine de trei ori. (Ioan.13:38)
• Isus i-a zis: "Eu sunt Calea, Adevarul si VIATA. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine. (Ioan.14:6)
• Nu este mai mare dragoste decat sa-si dea cineva VIATA pentru prietenii sai. (Ioan.15:13)
• dupa cum I-ai dat putere peste orice faptura, ca sa dea VIATA vesnica tuturor acelora pe care I i-ai dat Tu. (Ioan.17:2)
• Si VIATA vesnica este aceasta: sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos pe care L-ai trimis Tu. (Ioan.17:3)
• Dar lucrurile acestea au fost scrise pentru ca voi sa credeti ca Isus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu; si, crezand, sa aveti VIATA in Numele Lui. (Ioan.20:31)

cella spunea...

Virginia
prima data trebuie sa recunoastem Suveranitarea Lui si apoi avem Viata si invatam ce inseamna VIATA si cine este VIATA.