marți, 19 iunie 2012

cantecul meu

1 În ziua aceea, vei zice:
«Te voi lăuda, DOAMNE, căci, deşi ai fost mânios pe mine, mânia Ta s-a potolit şi m-ai mângâiat!
2 Iată! Dumnezeu este mântuirea mea! Voi avea încredere şi nu mă voi teme, pentru că DOMNUL, da, Domnul este tăria şi cântecul meu; El este mântuirea mea!»

3 Cu bucurie veţi scoate apă din izvoarele mântuirii.

4 În acea zi veţi zice: 
Lăudaţi pe DOMNUL! 
Chemaţi Numele Său! 
Faceţi cunoscute printre popoare faptele Lui! 
Declaraţi că Numele Său este înălţat!
5 Cântaţi DOMNULUI, pentru că a făcut lucruri măreţe! 
Fie acestea cunoscute în întreaga lume!
6 Strigaţi şi chiuiţi de bucurie, locuitori ai Sionului, căci mare este între voi Sfântul lui Israel!“ Isaia 12

In ziua aceea, in ziua cand profetiile se vor implini, Mesia va reveni sa isi ia mireasa = Biserica ACASA, Israel se va intoarce acasa de la marginile pamantului, pamantul va fi plin de cunostinta Domnului, poporul Lui va zice "«Te voi lăuda, DOAMNE, căci, deşi ai fost mânios pe mine, mânia Ta s-a potolit şi m-ai mângâiat! 2 Iată! Dumnezeu este mântuirea mea! Voi avea încredere şi nu mă voi teme, pentru că DOMNUL, da, Domnul este tăria şi cântecul meu; El este mântuirea mea!» "

Ziua aceea va fi cand mania Domnului s-a potolit si acum poporul este mangaiat. Este ziua cand tot poporul recunoaste in cine si-a gasit mantuirea. Isi va pune increderea in El, in Sfantul Lui Israel. 

Nu i se porunceste nimanui sa isi puna increderea in Domnul, nu este nimeni rugat, implorat. Este o alegere pe care fiecare individ in parte o face si ... e o alegere cu consecinte eterne. Aleg sa cred ca mantuirea este in Domnul. Ca mania a fost data la o parte de Cel ce s-a asezat intre mine si mania Lui Dumnezeu, ca sa o primeasca El si sa o potoleasca. In Isus, Mesia, Yeshua e implinirea acestei profetii.

In ziua aceea implinirea va veni si Domnul va fi motivul cantecelor si cantecul insusi ... si cantecul va fi cantat. Doar in El gasesc Salvarea, Mantuirea, puterea. Cantecul meu va fi unul ce vine din implinirea sufletului, din adancul fiintei mele ... nu va fi unul fals, comandat, de ochii lumii ... 

Mi-am pus increderea in El si nu ma tem pentru ca ceea ce El a promis va implini. Si asta vad in istorie probat insa vad si in viata mea. Nu ma bazez pe sentimentele mele indecise cand imi pun increderea in El ci pe dovezile istorice descrise in Biblie, pe evidentele clare din viata mea si decid sa raman cu El, in El, langa El, pentru El. Nu incerc sa cred, nu ma joc cu acum cred, acum ma indoiesc, acum nu cred, acum iar cred ... viata mea nu-i un joc de-a v-ati ascunselea cu Dumnezeu. Stiu ce iad era in viata mea cand nu credeam. Stiu ce furtuna terifianta e in sufletul meu cand ma indoiesc, cand ... Il dau deoparte. De aceea, aleg sa cred si sa nu ma tem de El si de ceea ce am ales. Aleg sa fac din El cantecul meu. Si daca tot e cantec, de ce sa nu Il cant?

Isus imi spune ca El e Apa vietii, e apa ce stampara, potoleste setea sufletului meu. Isaia cu 700 de ani inainte de Isus spune "Cu bucurie veţi scoate apă din izvoarele mântuirii". Isus e apa, sursa apei, izvorul apei mantuirii. Il caut pe El, Il gasesc, imi pun increderea in El, fac din El cantecul meu, accept ca mantuirea e in El si bucuria va inunda viata mea in ciuda a toti si toate. Nu spune nimeni ca nu vor mai fi dureri, necazuri, suferinte .... ooh, ba da. Numai ca sufletul va fi fericit, implinit, plin de bucurie, fara teama ...

In ziua aceea, Isaia va spune .ceea ce si tot poporul va spune. In ziua aceea Isaia si poporul isi va canta cantecul. In ziua aceea toti vor recunoaste cine e Mantuitorul, cine e fantana, izvorul, apa vietii, mantuirii, in cine si-au pus increderea, cine e sursa cantecului si cantecul insusi.

Dar pana atunci? Stau spectator pe marginea drumului, judec si critic? 
Pana atunci vrea sa Il stiu pe Domnul, vreau sa imi aleg notele cantecului, gama, sa imi aleg hainele cu care imi voi intampina Cantecul, Mirele.
Cantecul izvoraste din adancul inimii.
Ce cantec cant?
Cui ii cant?
Despre cine e cantecul meu?
Adonai Machaseinu

The Lord is our Refuge and our Redeemer.
Yeshua is our Messiah, trust in Him.
For thou shalt call His name Yeshua.
For He shall save His people from their sins.
Trust in Him.

Shiru L'Adonai

Sing to the Lord a new song;
sing to the Lord, all the earth.
Sing to the Lord, bless His name;
show forth His salvation from day to day.

Adonai Machaseinu,
Shiru L'Adonai Adonai machaseinu Hu goaleinu
Yeshua meshicheinu Bitchu bo (2x)

V'karata v'karata et shmo
Yeshua ki hu yoshia Bitchu bo
Hu yoshia hu yoshia et amo
Et amo meavnoteihem Bitchu bo

Shiru L'Adonai
Shiru L'Adonai shir chadash
Shiru L'Adonai Kol ha'aretz
Shiru L'Adonai shir chadash
Shiru L'Adonai Kol ha'aretz
Shiru L'Adonai barchu shemo
Basru m'yom l'yom yeshuato
Shiru L'Adonai shir chadash

Niciun comentariu: