joi, 8 aprilie 2021

ne pregătim să plecăm la Elim

Suntem în 26 nisan și intrăm îmediat în 27 nisan. Nu v-am explicat încă că la noi ziua începe seara, nu? Suntem plecați de acasă din 14 spre 15 nisan. Până am trecut Marea Roșie am mers repede. Acum nu mai știu dacă v-am spus că noi am plecat tare mulți din Gosen. I-am auzit pe părinții mei spunând că sunt 600000 de bărbați peste 20 de ani, femei și copii, plus oamenii care au ales să plece cu noi. Dar cred că despre adunătura de oameni care a vrut să iasă cu noi v-am spus.

Pe lângă toată mulțimea asta de oameni, gândiți-vă că fiecare familie avem câte o turmă mai mică sau mai mare, avem măgari care ne duc greutățile, vaci cu viței iar unele fată când ne oprim și ne fac drumul anevoios.

Nu putem mărșălui pentru că sunt și copii mai mici decât mine iar unele mame nasc când ne oprim și pentru ele devine mai greu drumul. Ca să ne continuăm drumul, ele trebuie așezate pe măgari.

V-am spus data trecută că la Mara, unde ajunsesem amărâți de călătorie și de gânduri, Dumnezeu ne-a dat legi și porunci, apoi ne-a testat și ne-a spus ceva la care eu am tot meditat zilele acestea.

Nu v-am spus până acum dar mă fascinează Moise! E un bărbat care are 80-81 de ani, cărunt, ars de soare, pare foarte serios și are un defect de vorbire. Când trebuie să vorbească repede sau este emoționat se bâlbâie. Însă când cântă nu are nici o problemă! Și ce voce frumoasă are!

Între timp, mi-am făcut curaj și m-am apropiat de Moise. Nu prea înțeleg de unde are atâta răbdare! Oricine are o problemă, merge la Moise. El ascultă și răspunde. Uneori, te roagă să revii a doua zi ca să Îl întrebe pe Domnul despre problema ta.

Mi-i drag Moise! Are o voce caldă și în prezența lui nu te simți ... neștiutor.

"Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui și dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni; căci Eu sunt Domnul care te vindecă."

Moise mi-a explicat așa pe înțelesul meu ce a vrut Domnul să spună. Adica să ascult cu atenție, să disting Glasul Săul, să vreau să Îl aud, să fac loc în mintea mea pentru ceea ce are Domnul să îmi spună! L-am întrebat pe Moise dacă mai am loc în mintea mea și a zâmbit! Mi-a spus că toți avem loc, că învățăm cât trăim! Să nu îmi fie frică de asta!

Apoi, să fac ce este bine! Adica Lui Dumnezeu Îi place să fac ce este bine! Moise mi-a explicat că dacă ascult de Dumnezeu, El mă va învăța ce este bine și ce este rău!

Moise a continuat cu explicațiile și a spus că trebuie să ascult de poruncile și legile Domnului. Aici cred că va fi mai greu! Părinții mi-au spus că am moștenit de la ei multe talente și abilități însă am cules, fără ca ei să vrea, și toată încăpățânarea de la ei doi. Înseamnă că eu trebuie să fiu atent la ceea ce spune Domnul prin Moise și să fac întocmai. Cred că nu-mi va ieși de fiecare data!

Moise! Scuză-mă! Dar dacă nu voi înțelege totul așa cum o faci tu?

Deja mă tem!

Moise a zâmbit și a continuat! Vezi tu, Dumnezeu ne-a dat legile și poruncile Lui ca pe o comoară pe care trebuie să o cunoaștem, să o descoperim, analizăm. Misiunea noastră este să păzim această comoară!

Ce frumos!

Mie unui copil mi s-a dat o comoară! Și îmi este data de Dumnezeu însuși! Părinții mi-au încredințat turma noastră micuță dar simt ochii tatii cum mă supraveghează deși cred că are un pic de încredere în mine. Dar Dumnezeu mi-a dat o comoară pe care trebuie să o păzesc și păstrez! Aș chiui de bucurie dar mi-i jenă de Moise!

Așa cum mi-a explicat Moise e logic și pentru mine! Mă simt important! Mi s-a dat o comoară! Am la ce să mă gândesc până ajungem la Elim!

Niciun comentariu: