miercuri, 28 aprilie 2021

pâinea din cer

Suntem in 16 iyar și sunt atâta de mulțumit, fericit și împlinit. Nu am mai mâncat așa de bine de când am plecat de acasă, din Egipt.

Aseară, a început să bată puțin vântul. M-a zăpăcit nisipul purtat de adierea vântului. Am văzut ceva plutind prin aer însă credeam că iar îmi joacă imaginația feste. Dar mi-am amintit de ceea ce ne-a spus Moise! Și apoi am descoperit că vântul ne adusese prepelițe.
Tata a prins din zbor prepelițele. Noi am ajutat-o pe mama să le gătim. Am mâncat prepliță friptă.
Doamne! Ce bună era!
Am mers la culcare mulțumit și cu burta plină!
Am remarcat că în tabără era liniște. Nu mai comenta nimeni! Până și Moise a putut să își mănânce mâncarea în liniște.
Când m-am trezit dimineață, tata vorbea cu mama. Ținea în mână un vas cu ceva ce semăna cu gheață. Deja e cald și gheața nu dădea semne că se topește. Oare e vorba despre pâinea despre care ne-a vorbit Moise? Tata îi povestea mamei că Moise le-a arătat cum să o strângă și cam ce cantitate ar ajunge pentru fiecare membru al familiei. Un vas de 2 litri de mană pentru fiecare persoană. La trei mese nu e așa de mult.
Nu știam cum să o mâncăm! Mama ne-a trimis să ne spălăm pe mâini și apoi ne-a dat linguri.
Doamne! Nu am mâncat așa ceva niciodată! Ce bunătate!
Vreți să știți cam cum arată? Ca niște boabe de coriandru la mărime dar gustul e .... de turtă cu miere!
Am savurat mana trimisă din cer!
Am ieșit afară ca să facem și treabă. Căldura a început să fie mai mare și mana se topea.
Au fost unii mai leneși care s-au trezit mai târziu și când au ieșit din așternuturile lor, nu mai era mană de cules. Ce supărare pe capul lor!
Doamne, mulțumesc pentru carne și pentru mană! Acum văd din nou ce bun ești cu mine și cu noi!

Ieri, am făcut turte cu miere. Am făcut două probe la turte, turte cu miere de Manuca și turte cu miere normală. Cele cu miere de Manucă ies mai închise puțin la culoare iar dulceața mierii se simte mai puțin iar la cele cu miere normală se simte puțin mai dulce. Merită savurate!

Niciun comentariu: