marți, 15 martie 2011

cuvinte ce aduc viata

Constient si inconstient l-am acuzat pe Dumnezeu de misoginism. De ce le tine partea barbatilor? De ce lor le da mai multa autoritate? De ce daca eu fac un juramant, tata sau sotul meu mi-l poate desface? Adica ce? Ei or fi mai destepti ca mine? Adica stiu ei mai bine ce e in mintea si sufletul meu? Si daca incerci sa le explici, se uita cu niste ochi mari si nu pricep nimic ... de ce sa iti bati capul?
Acum ma distreaza acuzatiile mele. Intre timp, am inteles ca suntem creati diferit, reactionam diferit. Pe propria piele am vazut ca pot lua decizii ce ma duc la autodistrugere si in nebunia mea sunt dispusa sa imi duc promisiunile pana la capat. Nu ma intereseaza urmarile, nici nu le vad, nu vad nici un pericol si ... parca am orbit.
"«Când un om face o promisiune Domnului sau un jurământ, legându-se printr-o obligaţie, să nu-şi calce cuvântul, ci să împlinească tot ceea ce a spus." Numeri 30:2. 
Cate promisiuni am facut si nu le-am tinut? Ce promisiuni, planuri, legaminte? Ca voi citi mai mult, voi studia, voi memora Cuvantul Lui Dumnezeu, voi vrea sa Il cunosc pe El mai mult, voi vorbi cu Dumnezeu ca sa aflu planul Sau pentru viata mea, darurile mele, voi sluji, voi iubi, imi voi da zeciuiala, ma voi casatori cu un copil dedicat Lui Dumnezeu / nu ma voi casatori niciodata, voi posti saptamanal, voi face si voi drege.
M-am scuzat multa vreme cu ideea ca sunt doar promisiuni sau planuri, idei de copil, adolescent, tanar cu prea multe idei si prea putin timp pentru a le duce la capat, om matur luat de val ... 
De multe ori Biblia face referire la noi ca la niste vase. Un vas ca sa fie facut are nevoie de un olar, sticlar. Dumnezeu a creat omul din tarana si la fel ca sticlarul a suflat in acea forma urata suflare Lui de viata. Nu numai ca am fost creata dupa chipul si imaginea Lui Dmnezeu insa odata cu suflarea de viata, El mi-a dat ganduri, cuvinte. Am fost creata dupa imaginea si asemanarea Lui Dumnezeu. Suflarea Lui Dumnezeu ce mi-a dat viata are legatura directa cu ceea ce eu rostesc si gandesc. Atunci cand cuvintele mele sunt in van sau fara rost denigrez imaginea Lui Dumnezeu.
Dumnezeul meu este Dumnezeul Lui Israel. El este credincios si adevarat ("Acum dar să ştiţi că Domnul, Dumnezeul vostru, este Dumnezeu. El este un Dumnezeu credincios, Care Îşi respectă legământul şi Îşi păstrează îndurarea până la a mia generaţie faţă de cei ce Îl iubesc şi păzesc poruncile Lui." Deuteronom 7:9). Isus este Cuvantul Lui Dumnezeu intrupat. Dumnezeu e in mine. L-am acceptat si ca si purtatoare de Dumnezeu cuvintele mele trebuie sa fie cuvinte datatoare de viata, adevarate, intelepte. Cuvintele ce le rostesc, bune sau rele, spun despre ce gandesc si cum traiesc, despre cursul vietii mele. In acelasi timp, cuvintele si gandurile mele sunt respiratia Lui Dumnezeu ce mi-a fost data prin suflarea de viata.
Isus, Cuvantul Lui Dumnezeu intrupat, ma avertizeaza in Matei 5: 33-38 "
Din nou, aţi auzit că s-a zis celor din vechime: «Să nu juri fals, ci să împlineşti faţă de Domnul jurămintele tale.»
Dar Eu vă spun să nu juraţi deloc: nici pe cer, pentru că este tronul lui Dumnezeu; 
nici pe pământ, pentru că este aşternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentru că este cetatea marelui Împărat;
să nu juri nici măcar pe capul tău, pentru că nu poţi face nici măcar un fir de păr alb sau negru. V
orbirea voastră să fie astfel: «Da» să fie «Da» şi «Nu» să fie «Nu». Ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău.
"
Voi da socoteala pentru fiecare cuvant rostit si cuvintele ce le rostesc sunt de fapt ganduri framantate, alimentate de motivatiile mele.
Doamne ... imi cer iertare pentru atatea cuvinte spuse fara rost, pentru juruinte neimplinite, pentru ganduri urate si pline de manie si ura, pentru ca am alimentat resentimentele si apoi am lasat cuvintele, ce in nici un caz nu aduceau viata, sa iasa si sa nimiceasca alte persoane. 
Iarta-ma ca am denigrat imaginea Ta cu buna stiinta si nu am fost credincioasa in ceea ce am promis, nu am spus adevarul in ceea ce am spus.

5 comentarii:

cella spunea...

Yes, I am from Romania!

denisia spunea...

te imbratisez cu mare drag

cella spunea...

Denisia multumesc pentru imbratisare si sa ma rog sa iti dea Domnul o zi de dragoste!

denisia spunea...

multumesc mult Cella... am nevoie mai mult decat orice...

cella spunea...

Lasa-L pe Tata sa te iubeasca ...