sâmbătă, 12 martie 2011

vrajitori, vraji, blesteme si binecuvantari

Aseara dupa ce am urmarit mai multe clipuri despre cutremurul din Japonia urmat de tsunami, am gasit un articol despre ce spunea nu stiu vrajitor referitor la cutremur si evenimentele din Japonia. Orice se intampla in lumea asta trebuie sa fie analizat din punct de vedere vrajitoresc, magic. 
Citeam mai inainte despre un rege ce a vrut sa lupte cu evreii insa nu lupta corp la corp si vrajitoreste. Este vorba despre Balak. Era vrajitor de meserie, se inchina lui Baal si ... a vazut ca puterea farmecelor lui nu era suficienta. Stia de Balaam, auzise de el. Asa ca trimite la el o echipa mare de slujitori sa il cheme ca sa blesteme poporul acela mare, cata frunza si iarba. Slujitorii se duc la el cu promisiuni marete. 
Balaam era vrajitor (se inchina lui Peor) insa stia si de Dumnezeul evreilor. Cand apar servitorii lui Balak, ii roaga sa astepte pana a doua zi ca sa vorbeasca cu Dumnezeu si raspunsul este nu, sa nu se duca. Numai ca Balak isi dorea ca acest popor sa nu ii stea in cale, sa fie blestemat. Prin puterea farmecelor sa dispara si trimite oameni de mare vaza cu promisiuni si mai mari ca si recompensa pentru Balaam.
Deja pot sa observ ca Balaam isi dorea ce ii promitea Balak dar totusi Il intreaba pe Dumnezeu. De multe ori fac ca si Balaam. Mi se spune NU clar si fara echivoc insa eu .... mai intreb de o mie de ori ca poate Domnul se razgandeste, ca poate isi schimba Domnul planul daca eu ma smiorcai, poate il manipulez. Si, Domnul ii zice sa plece insa in timpul calatoriei apare un Inger si magarita il vede trantindu-l bine pe Balaam de un zid, zdrobindu-i piciorul. Saraca magarita ia bataie de vreo trei ori, asa bine ... ca sa isi calmeze Balaam nervii ... 
Numai ca Domnul face magarita sa vorbeasca si abia atunci omul nostru dornic de castig realizeaza ca ceva nu e in regula. Si ... vede Ingerul.
Ajunge la Balak si de trei ori i se zidesc cate sapte altare, se taie vitei, boi ... totul e ca la carte si poporul este binecuvantat spre disperarea lui Balak.
Dar, ... ceva nu mi se pare in regula aici. Ieri citeam de neascultarea, razvratirea evreilor, nemultumirea lor si ... Doamne, incapatanati mai sunt. Si acum vad ca in timp ce Balaam ii binecuvanta spune: "Cum pot eu să-i blestem pe cei pe care Dumnezeu nu i-a blestemat? Cum pot eu să-i acuz pe cei pe care Dumnezeu nu-i acuză? " Numeri 23:8."Dumnezeu nu este un om ca să mintă, nici un fiu de om ca să-I pară rău. Vorbeşte El oare fără să nfăptuiască? Promite El oare fără să împlinească? Iată, am primit poruncă să binecuvântez. El a binecuvântat şi eu nu pot schimba nimic. El nu vede nici o nedreptate în Iacov şi nici o un necaz în Israel. Domnul, Dumnezeul lui, este cu el şi strigătul Împăratului este în mijlocul lui. Dumnezeu l-a scos din Egipt, tăria lui este ca a unui bivol sălbatic. Nu există nici o vrajă împotriva lui Iacov, nici un farmec împotriva lui Israel. Se va spune despre Iacov şi despre Israel: «Priviţi ce a făcut Dumnezeu! " Numeri 23:19-23, "Binecuvântat să fie cel care te binecuvântează şi blestemat să fie cel care te blestemă!»" Numeri 24:9.

L-am acceptat pe Christos ca Domn si Mantuitor si am devenit copilul Lui Dumnezeu iar in jurul meu am puzderie de oameni ca Balak si Balaam. Dar nu numai atat. Langa mine sunt oameni ce cred in puterea lui Balak si Balaam sau care cred ca pot amesteca magia cu Dumnezeu, pot face un ghiveci spiritual. Pot sa blesteme ce Dumnezeu binecuvanta, pot sa-l manipuleze pe Dumenzeu cu tot felul de vraji. Soarta celor doi mari vrajitori e cunoscuta. 
Sunt fiica Lui si sunt binecuvatata. Cine ma va binecuvanta va fi binecuvantat iar cine ma va blestema va fi blestemat. Nici un vrajitor nu are putere peste mine, nici o vraja nu ma va atinge pentru ca sunt fiica lui Dumnezeu si sunt protejata de sangele Lui Christos.

5 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

Nici un vrajitor nu are putere peste mine, nici o vraja nu ma va atinge pentru ca sunt fiica lui Dumnezeu si sunt protejata de sangele Lui Christos.
vei fi pusă la probă fiica mea mare atenţie! ,cât despre mine te binecuvintez si mî rog sa fii o luptătoare neînvinsă ,iar vrăjitorii şi vrăjile să fii trimişi unde li-este locul ...

cella spunea...

Sunt constienta ca exista, ca au putere. Dar, sangele Lui Christos ma protejeaza de ele si ... nici nu vreau sa intru in contact cu ele. ma tin departe de ele.
Stiu ca voi fi testata;). ma rog sa imi dea Tata putere sa ies biruitoare.

elena marin-alexe spunea...

Aleg binecuvantarile si am certitudinea ca vrajile de orice fel, nu se pot atinge de mine, caci eu sunt aleasa LUI!
BUNA DIMINEATA DE LA VRANCEA DRAGA MEA1

cella spunea...

Buna dimineata din Moldova;) Elena
Ai ales bine si imi doresc pentru tine sa fii binecuvantata!

Anonim spunea...

THX for sharing