luni, 2 aprilie 2012

pana cand?

"11 Atunci am întrebat: 
– Până când, Stăpâne? 
El mi-a răspuns: 
– Până când cetăţile vor fi prefăcute în ruină şi vor fi lipsite de locuitori, până când casele vor rămâne goale, iar ogoarele devastate şi pustii; 12 până când DOMNUL îi va trimite pe toţi departe, iar ţara va rămâne în întregime părăsită. 13 Chiar dacă o zecime va rămâne în ea, aceasta va fi pustiită din nou. Dar asemenea, aşa cum unui terebint sau unui stejar îi rămâne buturuga atunci când este tăiat, tot aşa sămânţa sfântă va fi ca o buturugă în ţară." Isaia 6:11-13

O intrebare logica! Doamne, pana cand? Pana cand sa spun: "„Să ascultaţi întruna, dar să nu înţelegeţi şi să priviţi mereu, dar să nu pricepeţi!“10 Împietreşte inima celor din acest popor! Fă ca urechile lor să audă greu şi închide-le ochii, ca nu cumva să vadă cu ochii, să audă cu urechile, să înţeleagă cu inima, să se întoarcă la Mine şi să fie vindecaţi! ". E un mesaj dur, greu ... ce nu il vor asculta ... Cat sa il spun? Cui sa il spun? Pana cand?

Nu i se da un raspuns clar si fara loc de intors. I se raspunde "Până când cetăţile vor fi prefăcute în ruină şi vor fi lipsite de locuitori, până când casele vor rămâne goale, iar ogoarele devastate şi pustii; 12 până când DOMNUL îi va trimite pe toţi departe, iar ţara va rămâne în întregime părăsită. 13 Chiar dacă o zecime va rămâne în ea, aceasta va fi pustiită din nou. Dar asemenea, aşa cum unui terebint sau unui stejar îi rămâne buturuga atunci când este tăiat, tot aşa sămânţa sfântă va fi ca o buturugă în ţară".

Isaia ... robia vine cu pasi repezi. 
Nu te vor asculta. 
Te vor ignora. 
Nici nu le va pasa de tine. 
Se vor uita la tine si de fapt ... se vor uita prin tine ca nu vor pricepe nimic. 
Si chiar de vor vedea ca tara se destrama tot nu se vor trezi.
Tu insa sa spui mesajul si atunci.
Sa spui mesajul acesta si cand cetatile incep sa se goleasca.
Sa spui mesajul acesta si cand in cetatile Israelului nu va mai fi nimeni si se va da foc la cetati si vor di daramate.
Sa spui mesajul acesta si cand nu va mai fi picior de israelit.

Si suna ... nebunesc, ciudat, trist, amar, fara logica.

In ciuda neascultarii multora sau majoritatii din popor, o mica parte va asculta, va intelege, va auzi, va vedea, va sta langa Domnul. Pentru acestia e nevoie de incurajare. 
Ei trebuie sa nu uite ca Domnul nu isi va termina poporul chiar daca aparent asa pare. 
Ei trebuie sa stie ca Domnul face rascumpararea cand totul pare mort si ca El invie si rascumpara prin moarte.
Samanata va invia si va deveni buturuga.

Daca leg versetele astea cu Noul Testament inteleg mai mult de aici. Samanata sfanta care devine buturuga este Isus, Mesia. El este Cel ce a murit, a fost taiat si a inviat. A renascut dintre morti si e Viu.

Ce mesaj aud azi?
Despre cine e vorba in El?
Despre Cel ce a invins moartea?
Despre Cel ce are puterea sa imi ierte pacatele, sa stearga trecutul meu, sa rupa puterea lui asupra mea si sa ma faca libera?
Despre Cel ce imi poate da si imi da viata vesnica?
Despre Fiul Lui Dumnezeu intrupat ce a murit si inviat si apoi S-a inaltat?
Despre Cel ce va veni sa ma ia acasa?

Aseara am inteles ceva ... despre revenirea Lui ca sa ma ia Acasa. Teoretic stiam insa inima mea nu pricepuse dincolo de cuvinte mesajul. Fiul, Samanata Sfanta, Isus a venit sa ma impace cu Tatal, a murit ca si eu sa fiu parte dintre cei iubiti de Tatal daca cred in El, sa am viata vesnica si sa ma bucur o vesnicie cu Trinitatea. 

Nu eram in vremea cand El era pe pamant, nu am stat cu El la masa ca si uncenicii sau cei din satele pe unde a umblat. Dar, .... la un moment dat cineva mi-a spus, mi-a explicat despre El si inima mea s-a deschis. Am acceptat ca El sa imi devina Domn si Mantuitor. 

Nuntile in vechime erau aranjate de parinti sau de matchmaker. Pentru mine au fost si parintii si altii care au avut acest rol de a-mi spune despre Isus. Am acceptat sa Il urmez si am intrat in perioada de logodna. E drept ca pare lunga perioada asta insa in ea pot afla despre Logodnicul meu, despre cine este, a cui este, ce a facut, cat e de frumos, de bogat, de destept, de chipes, de iubitor, de rabdator .... 

Va veni sa ma ia ACASA insa nu pe usa din dos ci va avea loc o nunta in cer, in Casa Tatii, in casa pe care El o pregateste de cand a plecat la inaltare. Nu e o nunta cum ne-a inchipuim noi aici insa despre asta vreau sa aflu pe viu acolo cum va fi.

Ma pregatesc?
Stiu cine sunt?
Stiu cu cine sunt logodita?
Nu vreau sa se termine asteptarea?
Ce stiu despre Cel cu care am acceptat sa fiu logodita?
Ce stiu despre Samanata Sfanta de care vorbeste aici Isaia?
Pana cand voi trai in ignoranta?

Niciun comentariu: