luni, 13 septembrie 2010

alergica la ... risc

In prima duminica cand m-am mutat in Iasi, am mers la una din biserici si erau botezuri. Inainte de a fi botezati, candidatii spuneau cum au ajuns sa creada, sa auda despre Dumnezeu. Apoi mai iesea cineva, o persoana matura care confirma ceea ce spunea persoana ce urma a fi botezata. Am fost impresionata si ajunsa acasa i-am spus Domnului: "Vreau sa iti spun un lucru si sa fie clar intre noi doi. Eu NICIODATA nu am sa ies in fata ca sa confirm spusele altora, sa mentorez pe cineva, sau sa conduc vreun grup. Clar sa fie. Niciodata.Vreau sa fiu mentorata, sa stau sub umbrela cuiva matur, sa invat, sa studiez si sa stau acolo la cald si bine "
Numai ca Dumnezeu parca e ironic si ... face exact invers la ceea ce vreau si visez eu. La doi ani dupa acea duminica, in aceeasi biserica ieseam in fata ca sa confirm spusele unei fete ce urma sa se boteze. Apoi am mai iesit si, ... am avut si grupuri.
Prefer sa nu ies in fata, sa nu ma vada oamenii, sa stau in banca mea si sa imi vad de treburile mele. Intr-un fel sunt ca Ghedeon ce isi bate graul in teasc. E inghesuiala in teasc si am nevoie de aer si spatiu insa ... ma chinui asa pentru ca mi-i teama de altii, de riscuri, de tensiuni, ... de mine. Apare ingerul si Ghedeon e ironic de numa. Ingerul nici macar nu se oboseste sa raspunda ironiei lui Ghedeon ci ii spune ce are de spus si saracul Ghedeon se apuca sa ceara semne.
Tupeu peste tupeu pe capul lui Ghedeon ca sa faca asta. Iar Dumnezeu are rabdare si nu ii da una peste cap ca sa ii spuna: mai baiete ce nu ti-i clar? Am spus ceva. Hai, la treaba. Nu. Efectiv are rabdare cu Ghedeon si cu alergia lui la risc. Cand insa Ghedeon e sigur ca Dumnezeu e Cel ce lucreaza are loc batalia cu madianitii si el conduce o armata de numai 300 de oameni. E o lupta a credintei acolo.
Pentru mine provocarea nu e lupta cu madianitii sau gabaonitii sau ... mai stiu eu ce popor ci sa ies din teasc si sa dau mai departe ceea ce primesc. Bineinteles ca incep: Doamne, dar Tu stii ca tremur toata, parca mi se goleste mintea, ma emotionez si uneori plang,  ... e posibil sa nu fiu inteleasa de cei ce ma asculta sau citesc ce scriu eu, ai face mai bine daca ai cauta oameni mai literati, mai educati, culti .... mai religiosi ... uita-te la mine...
"Domnul este cu tine, viteazule" Judecatori 6:12. Cine e viteaz Doamne? Eu? Ai gresit adresa ... cu siguranta. Uita-te la mine! "Cella, tu nu asculti ce am spus. Am spus ca Eu sunt cu tine si de asta esti viteaza. Daca Eu sunt cu tine in ceea ce faci, esti viteaza iar victoria e de partea ta. Daca insa refuzi sa faci ce iti spun, atunci da ... nu esti viteaza. Ai incredere in Mine!"
Mi-i teama de risc, de provocari, imi imaginez o gramazie de lucruri si refuz sa cred ca provocarea e pentru mine, ca eu sunt cea ce trebuie sa spuna sau sa faca anumite lucruri spunandu-mi si educandu-ma ca nu sunt calificata, abilitata sa fac ceea ce sunt trimisa sa fac.
Doamne, Tu ai leac pentru alergia la risc?

4 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

-sigura pe tine descrii trăiri emoţionante,stii bine să ieşi la rampă fără trac deci,îţi asumi riscuri ce totdeauna le depăşeşti cu brio....aşadar eşti imună la alergia riscului alte nuanţe ale riscului le vorbim în particular ...suuces pentru o nouă zi fără risc dar cu deplin succes!Maranata!

cella spunea...

Oooohoo, deci trebuie sa ma pregatesc pentru o discutie despre nuantele uneor riscuri ;))
suna bine;) mai ai clatite? ;))

elena marin-alexe spunea...

Sunt sigura ca EL are leac pentru orice draga mea Cella. Curaj! El va fi cu tine pana la sfarsitul veacului!

elena marin-alexe spunea...

Esti frumoasa! Imi placi tare si acum parca te simt mai aievea..datorita pozei.Pace si bucurie sa ai din belsug!