vineri, 9 noiembrie 2012

ma imbat cu apa rece

"8 „Acum, du-te şi scrie aceste lucruri pentru ei pe o tăbliţă, scrie-le pe un sul, ca să fie o mărturie veşnică pentru vremea care vine! 
9 Căci ei sunt un popor răzvrătit, nişte copii mincinoşi, copii care nu vor să asculte Legea DOMNULUI, 10 care zic văzătorilor: 
«Să nu mai aveţi vedenii!» 
şi profeţilor: 
«Nu ne mai profeţiţi ce este drept! Spuneţi-ne lucruri măgulitoare, profeţiţi-ne iluzii!
11 Părăsiţi calea! 
Îndepărtaţi-vă de pe cărare şi nu ne mai confruntaţi cu Sfântul lui Israel!» 

12 De aceea aşa vorbeşte Sfântul lui Israel:
 «Pentru că respingeţi acest mesaj, pentru că vă puneţi încrederea în asuprire şi-n înşelăciune şi vă bazaţi pe ele, 13 de aceea, această nelegiuire va fi pentru voi asemenea unei spărturi într-un zid înalt, care se lărgeşte şi-i provoacă prăbuşirea, prăbuşire care va veni deodată, într-o clipă.
14 Îl va sparge ca pe un vas de lut, zdrobit atât de neîndurător, încât printre cioburile lui nu se va mai afla nici măcar unul pentru luat cărbuni din vatră sau pentru scos apă din fântână.» " Isaia 30:8-14

Isaia are de scris un mesaj de doua ori. Unul va fi scris pe lemn sau piatra si unul pe un sul. Un mesaj va fi citit contemporanilor sai si unul va ramane ca marturie ca ce spune Domnul, se implineste. Mesajul acesta este pentru poporul din Iuda care nu mai voia sa asculte de Domnul, efectiv voiau sa Il scoata din viata lor, legea Domnului nu mai trebuia ascultata, mai aveau profeti si vazatori (cei ce interpretau legea si prooroceau din partea Domnului) insa acestia erau redusi la tacere.

E mai usor sa te hranesti cu iluzii, sa crezi cuvintele magulitoare spuse de cei ce ar trebui sa spuna Adevarul. E mai simplu sa nu vrei sa stii Adevarul si sa traiesti dupa cum te duce capul. E mai putin complicat sa poruncesti celor ce stiu Adevarul sa taca, decat sa ii auzi mereu spunandu-si "placa" "deranjandu-ti" in acest fel urechile, fiinta si viata.

Neascultarea de Dumnezeu este asemanata cu o gaura intr-un zid. La inceput pare inofensiva, apoi creste de la invizibila la putin vizibila, marisoara pana zidul ajunge sa se distruga total si iremediabil. E un fel de implozie in timp.

E mai simplu, usor sa nu stii, sa nu vrei sa stii, sa nu vrei sa asculti!
Te poti scuza ca n-ai stiut! Si cand nu ai stiut ... esti nevinovat nu?
Nu se pune problema ca nu stiau sa citeasca, ca nu aveau Legea Domnului, ca nu erau vazatorii si profetii care sa le spuna Cuvantul Domnului. 
Avusese loc o alegere deliberata de a nu asculta.

Si ... neascultarea se plateste. Ca vreau sa cred asta sau nu.

Incerc sa analizez pe unde am brese in ascultare. 
Ce gauri mici in zidul meu las sa isi faca loc?
Daca le-am observat trec pe langa ele fluierand?
Neascultarea aduce cu ea un proces de autodistrugere.
Si asa ... noi parca suntem setati sa ne autodistrugem insa neascultarea mareste procesul acesta devastator.

Ascultarea de Domnul este urmata de binecuvantare, vindecare.
Asa promite El.
Numa ca alegerea imi apartine.

Invat de la Isaia ca neascultarea ma ajuta in procesul de autodistrugere. Cu Dumnezeu nu ma joc. Ascult sau nu. Nu exista negocieri, zone gri, selectia legilor importante si neimportante, targuieli ca la piata. Cu EL nu negociez. Mi-a dat un spatiu al ascultarii si binecuvantarii in care sa ma misc, in care El ma protejeaza. Daca eu vrea sa sar gardul, e alegerea mea. Nu Il pot invinovati pe El de propriile mele alegeri.

Ma simt provocata de Isaia sa imi verific "zidul" - credinta. Vreau sa vad daca am gauri, daca nu cumva sunt in proces de implozie, daca nu cumva ... sunt daramata de tot. Dar pentru asta am nevoie de Domnul ca sa imi vad starea .... altfel, ma imbat cu apa rece.
The Jerusalem Chords Bridge - Jews News

Niciun comentariu: