vineri, 18 decembrie 2020

acuzat pe nedrept

 Ziua 18

Tatăl meu a făcut dublă comoție cerebrală, a căzut jos și a murit. A fost șocant pentru toți cât de repede s-a dus. A fost depus la biserică pentru că era mai mult loc și apoi erau oameni mulți care voiau să ne prezinte condoleanțe. De dimineața foarte devreme pînă seara târziu stăteam la biserică împreună cu Cătălin, cel mai mare dintre nepoți.

În ziua înmormântării, apare o femeie și începe să ne spună cât este de șocată de moartea tatei, că ea este o prietenă foarte bună a părinților mei. Eu nu o văzusem pe femeia asta în viața mea. Se lăuda în continuare ce relație frumoasă de prietenie are ea cu mama și tata, că se vizitau des, că își spuneau poveștile și durerile unii altora. Îndrăznesc să o întreb de unde este dânsa și îmi răspunde că e născută în satul nostru dar că locuia la București. Ceața din capul meu era și mai mare. Începeam să mă întreb dacă nu cumva sunt amnezică. Cătălin mă întreabă din priviri cu e cu ea și îi răspund că nu știu.

Apoi, se uită la mine și mă întreabă cine sunt. Îi răspund că sunt fata celui de pe catafalc. Și ești căsătorită?” Îi răspund că nu.

Ea se uită lung la mine, la Cătălin și începe, “Oh! Din cauza ta a murit Andrei! Am vorbit eu cu ei și mi-au spus că tu le-ai frânt inima că nu te căsătorești și Andrei s-a supărat tare și de asta a murit!

I-am explicat că tata nu mă voia căsătorită cu orice preț, că am discutat și dezbătut îndelung acest subiect și că nu a murit de inimă rea. Mai mult de atât, nu a murit din cauza mea.

Nu i-a convenit ce i-am spus și a plecat bombănind.

Ce era în mintea la adresa ei nu cred că vrea cineva să știe. Când am povestit mamei despre ea mi-a spus că știe cine este însă că nu au mai văzut-o din tinerețe și mare lucru nu știe de ea.

Acuzele acelei doamnei nu aveau nici un temei și nici un fundament dar au durut teribil accentuând durerea faptului că tata tocmai please ACASĂ.

Ce am experimentat eu nu se compară cu ceea ce a trăit Isus Mesia când a fost urât, acuzat și învinuit pe nedrept. Dar până în cele mai mici detalii Scriptura s-a împlinit cu acele batjocuri, învinuiri și acuzări.

19. Sa nu se bucure de mine cei ce pe nedrept imi sunt vrajmasi, nici sa nu-si faca semne cu ochiul cei ce ma urasc fara temei!” Psalmul 35:19

4. Cei ce ma urasc fara temei sunt mai multi decat perii capului meu; ce puternici sunt cei ce vor sa ma piarda, cei ce pe nedrept imi sunt vrajmasi; trebuie sa dau inapoi ce n-am furat.” Psalmul 69:4

“7. Toti cei ce ma vad isi bat joc de mine, isi deschid gura, dau din cap si zic:

8. "S-a increzut in Domnul! Sa-l mantuiasca Domnul, sa-l izbaveasca, fiindca-l iubeste!"” Psalmul 22:7-8

Nimic din ceea ce a trăit Isus nu a fost în afara Planului Lui Dumnezeu. El știa despre toate acestea, a îndurat de dragul meu toată durerea ca să se împlinească mântuirea mea.

Mi-a fost greu să înțeleg și să accept că fără jerftă nu este iertare, că eu nu pot face nimic pentru iertarea și mântuirea mea! Doar prin sângele Lui Mesia pot fi iertată, mântuită. Doar prin credința în această jertfă a Lui Isus Christos sunt mântuită.

Doamne, mulțumesc pentru că în Planul Tău din veșnicii Te-ai gândit și la mine. Mulțumesc că Duhul Tău m-a convins că Tu ești Singurul Mântuitor.

Mulțumesc!

 

 

 

Niciun comentariu: