joi, 3 decembrie 2020

aleg să binecuvânt

 Ziua 3 a provocării de Advent.

Mă fascinează subiectul binecuvântării. Văd la Avraam, Isaac și Iacov că își binecuvântă semenii și copiii.

Ce înseamnă să binecuvânți? Să vorbești de bine cu Domnul despre cineva sau să Îl lauzi și slăvești pe Dumnezeu.

M-aș putea eschiva și aș putea spune că nu m-a învățat nimeni să binecuvânt. Aș putea spune că la școală sau la facultate nu am urmat nici un curs de formulare a binecuvântărilor sau despre binecuvântare. Aș putea să fac asta, dar am Scriptura în fața mea și văd că nici unul dintre eroii pe care îi studiez acum nu a studiat teologia și nici nu au urmat cursuri de practici religioase. Ei au ales să asculte de Dumnezeu cu punct și virgulă. Ce a urmat în urma ascultării a devenit istorie.

Este o binecuvântare rostită de Isaac care mă fascinează.

28. Să-ți dea Dumnezeu rouă din cer și grăsimea pământului, grâu și vin din belșug!Geneza 27:28

Roua și grăsimea pământului le primesc pentru că Dumnezeu mă binecuvântă cu ele. Nu sunt un dat. Nu sunt de apucat. Dacă observ boabele de rouă pe pământ înseamnă că Dumnezeu m-a binecuvântat cu ele. Dacă am ce pune pe masă, înseamnă că Dumnezeu m-a binecuvântat.

Ce binecuvântare rostesc eu pentru cei dragi mie?

Nu ești în stare de nimic!

“Praful se va alege de tine!”. Le-am ales doar pe acestea două pentru că sunt cele mai uzuale și sunt varianta cea mai ușoară.

Cu astfel de binecuvântări îmi binecuvânt pe cei dragi?

De la Isaac învăț altfel. Iacov merge în binecuvântarea primită de la tatăl său, învață să binecuvânte și înainte de a muri, își cheamă copiii și îi binecuvântă.

Una din promisiunile / profețiile despre Mesia aleasă pentru astăzi este din binecuvântarea rostită de Iacov pentru Iuda.

10. Toiagul de domnie nu se va depărta din Iuda, nici toiagul de cârmuire dintre picioarele lui, până va veni Șilo, și de El vor asculta popoarele.” Geneza 49:10

Mă rog să îmi dea Domnul înțelepciunea de a alege să binecuvânt pe cei dragi mie, pe cei de lângă mine, să vorbesc de bine cu Domnul despre oamenii pe care i-a așezat lângă mine.

Mă rog să îmi dea Domnul înțelepciunea de a-L lăsa să mă binecuvânte, să îmi deschidă ochii minții și ai inimii ca să văd binecuvântările primite, să-I mulțumesc și să-L binecuvânt pentru ele.

 

 

Niciun comentariu: