joi, 17 decembrie 2020

trădare și restaurare

 Ziua 17

Sunt o persoană sociabilă și prietenoasă deși nu pare. Îmi place să spun că semăn cu David. Mă implic cu pasiune în relații și sufăr mult din ele. Am avut momente în viață când prietenii m-au părăsit. Trădarea are un gust amar și m-am trezit întrebându-mă dacă nu cumva e ceva greșit cu mine, dacă nu cumva nu meritam prietenia lor, dacă nu cumva chiar sunt o persoană care nu merita prietenia lor.

Durerile le-am trăit din plin și m-am refugiat în cărți. Ele au fost prietenii care nu m-au înșelat niciodată. În lumea cărților, în acele perioade, am dat numai peste cărți despre iertare, despre cum și-a tratat Mesia prietenii care L-au trădat.

Textul meu preferat din Scriptură despre iertare și restaurare este în Ioan 21. Mă lupt cu mine și Îl las pe Tata să mă învețe și ajute să iert și restaurez relațiile la fel ca Isus, Mesia.

Ca să înțeleg Scriptura trebuie să o citesc din Geneza până în Apocalipsa. Dacă o citesc pe sărite, o voi înțelege alandala, ca pe o poveste sau … nu o voi înțelege deloc.

Profeții ne vorbesc cu sute de ani înainte de a se naște Mesia despre faptul că va fi vândut de unul dintre prietenii lui, va fi urât fără temei și vândut pe un preț, prietenii lui Îl vor părăsi când Îi va fi cel mai greu.

9. Chiar si acela cu care traiam in pace, in care imi puneam increderea si care manca din painea mea, ridica si el calcaiul impotriva mea.” Psalmul 41:9

11. Niste martori mincinosi se ridica si ma intreaba de ceea ce nu stiu.” Psalmul 35:11

“12. Eu le-am zis: "Daca gasiti cu cale, dati-mi plata; daca nu, nu mi-o dati!" Si mi-au cantarit ca plata, treizeci de arginti.

13. Dar Domnul mi-a zis: "Arunca olarului pretul acesta scump cu care m-au pretuit!" Si am luat cei treizeci de arginti si i-am aruncat in Casa Domnului pentru olar.” Zaharia 11:12-13

Citind evangheliile văd că profețiile din Scriptura s-a împlinit cu punct și virgulă în Isus, Mesia.

 

Dacă pe Mesia l-au trădat și vândut prietenii, eu la ce să mă aștept?

Isus, Mesia, este vândut, acuzat pe nedrept, biciuit, răstignit cu criminalii, moare, învie și imediat după înviere Li se arată prietenilor Lui, celor care au fugit când El a fost arestat. Isus, Mesia, Fiul Lui Dumnezeu are puterea de a ierta și restaura relațiile. Doar prin El pot să iert și eu ... deși e greu.

E greu dar nu imposibil!

Niciun comentariu: