miercuri, 23 decembrie 2020

întrupat, îngropat, înviat și înălțat

 Ziua 23

Mai mult ca niciodată, în aceste zile, am realizat că nu pot despărți Scriptura după cum mă taie pe mine capul. Nașterea Domnului nu apare din senin, un eveniment atârnat undeva în istorie. Citind Scriptura am aflat că în veșnicii, Dumnezeu a făcut un plan și încă din Gradina Edenului a început să reveleze acest plan. Profeții au venit și au anunțat pas cu pas ce se va întâmpla, cum va arăta, din ce seminție va fi, ce va spune și va face, undeva fi îngropat, ce se întâmpla după ce va fi îngropat, că se va înălța la cer.
“9. Groapa Lui a fost pusă între cei răi, și mormântul Lui, la un loc cu cel bogat, măcar că nu săvârșise nicio nelegiuire și nu se găsise niciun viclesug în gura Lui.” Isaia 53:9
“10. Căci nu vei lăsa sufletul meu în Locuința morților, nu vei îngădui ca preaiubitul Tău să vadă putrezirea.” Psalmul 16:10
“15. Dar mie, Dumnezeu îmi va scăpa sufletul din Locuinta morților, căci mă va lua sub ocrotirea Lui.” Psalmul 49:15
“7. Porți, ridicați-vă capetele; ridicați-vă, porți veșnice, ca să intre Împăratul slavei!
- 8. "Cine este acest Împărat al slavei?"
- Domnul cel tare și puternic, Domnul cel viteaz în lupte.
9. Porți, ridicați-vă capetele; ridicați-le, porți veșnice, ca să intre Împăratul slavei!
- 10. "Cine este acest Împărat al slavei?"
- Domnul oștirilor: El este Împăratul slavei!” Psalmul 24:7-10

Cu vreo două zile în urmă, un prieten drag sufletului meu a întrebat într-un comentariu la postarea de pe Facebook “de ce a venit Domnul Isus in lumea noastră?” Nu îmi spune “ca să ne mântuiască” pentru că nu acesta este răspunsul.”
Am gândit, căutat și tot din Cuvânt aflu răspunsul în Filipeni 2:6-10
“6. El, macar ca avea chipul lui Dumnezeu, totusi n-a crezut ca un lucru de apucat sa fie deopotriva cu Dumnezeu, 7. ci S-a dezbracat pe Sine insusi si a luat un chip de rob, facandu-Se asemenea oamenilor.
8. La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce.
9. De aceea si Dumnezeu L-a inaltat nespus de mult si I-a dat Numele care este mai presus de orice nume; 10. pentru ca, in Numele lui Isus, sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant, 11. si orice limba sa marturiseasca, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Isus Hristos este Domnul.”

Isus Christos, Mesia, Fiul Lui Dumnezeu s-a întrupat ca să ni-L arate pe Dumnezeu vizibil, să-L putem atinge, auzi și simți.

Niciun comentariu: