joi, 24 decembrie 2020

Cuvânt și cuvinte

 Ziua 24

Vreau să mulțumesc public familiei nepotului meu care m-a provocat la acest Advent așa cum am crezut eu că ar trebui să fie. Nu am reușit să beau câte un ceai în fiecare zi însă am reușit să trec prin profeții și să văd Sărbătoarea Nașterii Domnului în contextul în care Dumnezeu a intenționat-o.

Un text din Scriptură drag sufletului meu este cel din Ioan 1. Este un text pe care nu îl poți citi alergând prin Scriptură. Un text care revelează cine este Cuvântul, cine este Dumnezeu și apoi ne vorbește despre Viață și Lumină, despre Lumina care luminează în întuneric și pe care întunericul nu o poate birui.
Ioan, apostolul iubirii, îmi explică mai clar de ce a venit Isus Christos în lume. “14. Si Cuvantul S-a facut trup si a locuit printre noi, plin de har si de adevar. Si noi am privit slava Lui, o slava intocmai ca slava Singurului nascut din Tatal. ” Ioan 1:14

Las Cuvântul să își facă loc în mintea și inima mea, las mintea să fie pătrunsă de El, las Duhul Domnului să mă ajute să înțeleg Cuvântul.
Cuvântul, Creatorul cerului și al pământului, s-a întrupat și a locuit printre noi.
Cuvântul a venit să aducă Viața în mine.
Cuvântul a venit să ne spună despre Lumină, despre Dumnezeu.
Cuvântul a murit pentru păcatele mele pe crucea de pe Golgota.
Cuvântul a fost îngropat în mormântul unui om bogat, un mormânt sigilat și păzit mai ceva ca închisoarea Alcatraz.
Cuvântul a înviat și s-a arătat ucenilor și multora.
Cuvântul s-a înălțat la cer și s-a întors ACASĂ.
Cuvântul S-a întors la dreapta Tatălui.
“18. Te-ai suit pe inaltime, ai luat prinsi de razboi, ai luat in dar oameni; cei razvratiti vor locui si ei langa Domnul Dumnezeu.” Psalmul 68:18
“Domnul a zis Domnului meu: "Sezi la dreapta Mea, pana voi pune pe vrajmasii Tai sub picioarele Tale." ” Psalmul 110:1

Cuvântul este Isus Christos, Mesia.

Astăzi, am ales să celebrez întruparea Cuvântului. Sărbătoarea aceasta nu este despre mine, despre ce cadou sau câte cadouri primesc. Nu este despre câte lumini sau luminițe frumos colorate aprind, desi și ele au farmecul lor, ci este este despre Lumina care luminează în întunericul din viața mea, despre întruparea Cuvântului, despre Cel venit de Sus care aduce Viața.

Sărbătoarea aceasta este despre Cuvânt! Deși îmi plac cuvintele, nu vreau să mă joc cu Cuvântul! Trebuie să aleg cu grijă cuvintele despre Cuvânt!

În Cuvânt este viața și lumină!

Vreau să celebrez, să mă bucur, să las Cuvântul, Viața, Lumina să mă inunde, transforme, vindece, elibereze, restaureze, regenereze.
Vreau să las Cuvântul să devină viu în viața mea.

Niciun comentariu: