marți, 1 decembrie 2020

advent cu ceai și vase goale

 Aseară, am primit o provocare cu ceai. Adica am primit o cutie de advent care are ceai în loc de dulciuri. În spatele acestei provocări a fost o discuție despre advent, discuție în care eu am spus că nu mă interesează prea tare subiectul pentru că nu am copii și așa de una singură nu are rost să mă complic. Știu că le-am spus că adventul, din punctul meu de vedere, înseamnă să cauți în Scripturi promisiunile despre Mesia/Christos și împlinirile.

Discuția a fost auzită de niște copii (din familie). Copiii și adulții familiei au decis să mă implice și pe mine în această așteptare a sărbătorii Nașterii Domnului și pentru că nu pot mânca ciocolată, mi-au cumpărat ceai.

Ceaiul a venit lângă o cană și cana asta a stârnit în mine o frământare mai veche.

Cana este un vas.

În ultima vreme am primit foarte multe căni. Le-am triat cât de strâns am putut și le-am dat pe cele care nu prea aveau o semnificație anume. Imediat ce am terminat de dat, au venit alte căni și ... tot vin. Aseară, am primit o altă cană.

Cănile, de regulă, le primești goale.

Vasele acestea goale m-au dus cu gândul la Elisei și la o văduvă căreia i se lua casa pentru că soțul îi murise și aveau datorii. Elisei o întreabă ce mai are în casă iar ea îi răspunde că mai are puțin ulei. Profetul îi spune să adune toate vasele goale, să împrumute vase și de la vecini și să toarne ulei în ele. Văduva ascultă și umple toate vasele goale pe care le-a găsit. Când a terminat de umplut toate vasele goale nu a mai curs ulei din vasul ei. A vândut uleiul din vase și și-a plătit datoria.

Minunea nu o face Elisei și nici văduva disperată că își pierdea casa. Minunea este făcută de Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov. Binecuvântat să fie Domnul Dumnezeul lui Israel, singurul care face minuni! (Ps.72:18)

Încă nu știu ce să fac cu vasele mele goale dar până când Duhul Domnului mă va lămuri, caut promisiunile și profețiile despre Mesia. Mă pregătesc de sărbătoare, îmi pregătesc inima, sufletul, îmi hrănesc mintea cu promisiunile din Cuvânt și Îl las pe Domnul să îmi vorbească. Îl las pe El să îmi umple vasele mele goale … pentru că deocamdată eu nu am nici o idee.

Pentru că mi-i tare drag Isaia vreau să încep această provocare cu Isaia 9:6, promisiune scrisă cu aproximativ 600 de ani înainte de nașterea lui Isus, Mesia. “Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni S-a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: "Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii." (Isa.9:6)

 

Niciun comentariu: