miercuri, 16 decembrie 2020

voi trăi!

 Ziua 16

Îmi amintesc că discutam cu cineva care venise la birou să ceară informații și la un moment dat mă întreabă Dar de ce sunteți așa draguță? Ce urmăriți? Ce vreți de fapt de la mine?”. Am rămas șocată!

Acum, trăim vremuri tulburi și agitate, teama asta de moarte și necunoscut scoate răutatea din semenii noștri și, desi nu ar trebui, rămân șocată. Dacă cineva îmi face un bine, devin suspicioasă? Dacă cineva mă iubește necondiționat devin suspicioasă sau îl/o tratezi ca pe un/o fraier/ă. Sau abuzez de bunătatea celor de lângă mine pentru că mi se pare de apucat, pentru că merit să fiu tratată frumos?

Mi-am pus întrebarea de ce a venit Mesia pe pământ? Da, am înțeles că acesta era Planul Lui Dumnezeu. Încă din veșnicii, Dumnezeu a știut că Adam și Eva vor mânca din fructul cunoașterii binelui și răului. Mâncând au crezut că Domnul nu va băga de seamă? Neascultarea lor a fost primul păcat.

Și poate că aș spune: așa și?

Îmi reamintesc că sunt om și nu Dumnezeu, că eu văd lucurile limitat și din perspectivă umană. Ca să aflu cum vede Dumnezeu păcatul trebuie să citesc Cuvântul Său, adica Scriptura. “23. Fiindca plata pacatului este moartea, dar darul fara plata al lui Dumnezeu este viata vesnica in Isus Hristos, Domnul nostru.” Romani 6:23

Pe Muntele Sinai, Domnul vorbește poporului și le dă legile după care trebuie să trăiască. Ca să fii iertat, cineva trebuia să moară. Ca să trăești, cineva trebuie să moară și mă gândesc aici la mielul jertfit de Paște și la sângele lui care a ajuns pe tocul ușii, semn recunoscut de îngerul morții care trecea de ușa ta doar dacă tocul ușii tale avea semnul care trebuie.

Nu poți să fiu iertat oricum, nu pot găsi scurtături pentru plată. Nu pot să plătesc eu pentru păcatele mele oricât m-aș strădui sau aș vrea. Condițiile plății le pune Dumnezeu, nu eu. Iertarea se obținea prin jertfă.

Mesia, vine conform Planului, moare pe cruce pentru păcatele omenirii, nu răspunde la acuzele celor care-L interogau și este judecat și condamnat împreună cu hoții și criminalii.

Cu aproximativ 700 de ani înainte de nasșterea Lui Mesia, Isaia este cel care ne spune despre toate acestea în capitolul 53.

Acum, mulțumesc Domnul că s-a gândit și la mine din veșnicii, că mă iubește așa cum sunt, că jertfa de pe cruce este și pentru mine, că iertarea păcatelor o găsesc doar în sângele lui Mesia, că prin acest sânge sunt eliberată de povara păcatelor mele și am viață veșnică. Chiar dacă voi muri fizic, voi trăi o veșnicie cu Cel care m-a răscumpărat!

 

Niciun comentariu: