vineri, 11 decembrie 2020

sunt pe mâini bune

 Ziua 11

Eram fascinată de genealogie până am descoperit transgenealogia. Această descoperire m-a provocat mai adânc în căutările mele despre familia de proveniență.

Să clarific, transgenealogia nu se ocupă de cei care își fac schimbare de sex ci de moștenirile emoționale pe care le primim pe linie genealogică de la părinți, bunici, străbunici și așa mai departe.

Îmi place să “dezgrop morții” familiei mele de pe toate ramurile. Vreau să știu cine au fost înaintașii mei, cui se închinau, cum arătau, ce lucrau, ce ticuri aveau, ce feluri de mâncare preferau, ce pasiuni aveau, de unde proveneau, ce istoric al familiei aveau, cum au făcut față morții, pe cine au îngropat și de ce? Am moștenit talente, daruri, abilități, vicii, dureri, trădări și poveri. Suntem mai complecși decât credem.

Pe lângă moștenirile primite, am avut grijă să îmi lărgesc porția de suferințe, trădări, dureri, să las complexele de inferioritate să mă pustiască. Până am învățat să îmi spun cuvântul, au fost destui care s-au simțit bine călcându-mă în picioare și umilindu-mă.

În ziua când l-am îngropat pe tata, la mormânt, predica cineva și spunea că Dumnezeu este Tatăl orfanilor. Mi-am ridicat o sprânceană spre cer și în gând am spus Domnului, “De acum, să Te văd!”.

Tata a plecat ACASĂ și Tatăl ceresc m-a luat sub aripa Lui. A îngăduit multe în viața mea dar am avut și perioade când m-a scos din mulțimea unde mă ascundeam. M-a scos de acolo, mi-a rupt relațiile care atunci nu erau bune pentru mine și nu m-a lăsat să plec până nu S-a atins de rănile mele. Pe unele le-am conștientizat, L-am lăsat să se ocupe de ele și să le vindece. Alte răni erau mult mai adânci și habar nu aveam de ele. Altele sunt în proces de vindecare, eliberare. Sunt în viață și în proces de vindecare, eliberare, iertare, restaurare și reabilitare.

Între timp, am căpătat încredere în Tatăl Ceresc și aleg să povestesc cu El despre ce se întâmplă cu mine, aleg să Îi povestesc tot ce îmi trece prin cap, să Îi spun cine m-a evervat, ce am mai descoperit din genealogia familie, ce mă doare, ce mă macină și frământă. El este Cel care are toată puterea în cer și pe pământ. El poate vindeca rănile și durerile mele. El mă poate elibera din toate viciile și legăturile moștenite sau dobândite.

Multă vreme am fost îndrăgostită de Isaia și, încă mai sunt. Așa că tot de la el am ales o profeție despre Mesia pentru astăzi. “1. "Duhul Domnului Dumnezeu este peste Mine, căci Domnul M-a uns să aduc vești bune celor nenorociți: El M-a trimis să vindec pe cei cu inima zdrobită, să vestesc robilor slobozenia, și prinșilor de război, izbăvirea; 2. să vestesc un an de îndurare al Domnului și o zi de răzbunare a Dumnezeului nostru; să mângâi pe toți cei întristați;” Isaia 61:1-2

Mă simt atât de încurajată că pot să vorbesc cu Domnul despre inima mea zdrobită și să Îl las pe El să o lipească la loc, să o repare și vindece. El este Cel care mă ajută în războaiele cu mine sau cu alții. La El apelez pentru eliberare și izbăvire de teamă, de anxietate, de durere, de neiertare, de respingere, de …. . Lui pot și vreau să Îi dau toată durerea, toate poverile ca să primesc iertarea, eliberarea și pacea! Pe El Îl chem în ajutor când inima o ia la galop în urma unei vești care mă dă peste cap. Cu El langă mine sunt pe mâini bune.

Niciun comentariu: