vineri, 22 decembrie 2023

ca să se-mplineacă Scripturile

Deși am crescut auzind Cuvântul, în capul meu era mare ceață. Biblia este împărțită în Vechiul Testament și Noul Testament. Habar nu am cum și când, în capul meu s-a ciubărit ideea că în Vechiul Testament este vorba despre poporul Israel, și este scrisă această istorie doar pentru poporul Israel. Noul Testament este despre Isus, ucenici și este pentru cei care cred în Isus. Vechiul Testament e folositor doar ca manual de istorie. Oh! Da, mai poți să îți alegi de acolo niște promisiuni și niște versete de mângîiere. Eu trăiesc în vremea Noului Testament și de la Isus începe o nouă eră, un nou fel de viață. Cumva Dumnezeu acționează diferit, se schimbă.

Habar nu am de unde și cum și-au făcut cuib aceste idei total false.

Domnul a văzut ce harababură era în capul meu, și în felul Lui de a lucra cu mine, a aprins în mine mai mult dragul de citit, de studiu. Acolo, la studiu, doar eu cu El, am înțeles că de fapt este o singură carte, cu promisiuni și împliniri, cu un plan care s-a împlinit și se împlinește. În ea găsesc un fir roșu din Eden și până va reveni Isus să ne ia ACASĂ, la casa pe care acum ne-o pregătește sus în cer.

Din Grădina Edenului, Adam și Eva au știut că un Mântuitor va restabili relația omului cu Dumnezeu. Toți eroi credinței de pe paginile Scripturii au știut că va veni un Izbăvitor, au știut unul sau mai multe din Numele și rolurile Lui, au scris și au spus despre El. Poporul a așteptat Profetul despre care a scris Moise, i-au așteptat steaua, L-au așteptat pe Cel Minunat, știau din profeții că El va vindeca bolnavii, va da pâine poporului Său pentru că El este Pâinea.

Matei ajunge în cartea lui la episodul când Isus este în Grădina Ghețimani, când Petru a tăiat urechea slujitorului marelui preot, când Isus îi spune lui Petru, Dar cum se vor împlini Scripturile care zic că așa trebuie să se întâmple?” Matei 26:54

Ucenicii erau acolo părtași împlinirii Scripturilor, dar mai târziu au înțeles că acțiunile lor erau parte a ceea ce fusese prevestit. Pe Isus, Dumnezeu Întrupat, nu L-a mirat că Petru a scos sabia, că a fost dus și judecat de la Ana la Caiafa, că a fost scuipat, bătut, că ura împletită cu vorbele veneau peste El ca săgețile. Nu L-a surprins nimic. Era totul în planul Lui.

Isus știa ce trebuia să împlinească, și a împlinit fiecare cuvânt, punct și virgulă din profeții.

Dar toate aceste lucruri s-au întâmplat ca să se împlinească cele scrise prin proroci." Atunci toți ucenicii L-au părăsit și au fugit.” Matei 26:56

Sărbătoarea Nașterii Donului este tot mai aproape, mă las angrenată în iureșul activităților, Îl tratez pe Isus ca pe un Prunc firav, neputincios, demn de milă, un copil de care eu să am grijă.

Dar El este Dumnezeu.

El este Cel care are milă de mine.

El este Cel care se-ngrijește de mine.

El, Cel coborât din cer, Mielul Lui Dumnezeu care ridică păcatul omenirii are toată puterea în cer și pe pământ.

El este Dumnezeu, iar eu sunt urmașa lui Adam, creată de El, iubită și iertată de El, prin sângele Lui Isus sunt mântuită de păcatele mele.

Vechiul și Noul Testament sunt o singură carte, e o singură poveste, reală, cu extrem de multe dovezi istorice și arheologice.

Este povestea planului de salvare a Lui Dumnezeu pentru mine și pentru tine.

Niciun comentariu: