duminică, 3 decembrie 2023

Pâinea S-a întrupat în Casa Pâinii

Pâinea este un aliment care întreține viața prin proprietățile sale. Da, oamenii moderni nu mănâncă pâine pentru că îngrașă. Pâinea albă este toxică datorită substanțelor cu care este îmbogățită.

Psalmul 104:15 spune că pâinea întărește inima.

Profetul Mica scrie "Și tu, Betleeme Efrata, măcar că ești prea mic între cetățile de căpetenie ale lui Iuda, totuși din tine Îmi va ieși Cel ce va stăpâni peste Israel și a cărui obârșie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veșniciei." Mica 5:2.

Magii, adica înțelepții vremii de atunci, au ales să urmărească traseul unei stele care s-a oprit deasupra Betleemului. Până să ajungă la Betleem, s-au oprit la Irod să-l întrebe despre regele care s-a născut. Întrebarea aceasta îl tulbură pe Irod, cât și pe toți cei din Ierusalim. Cetățenii din Ierusalim știau cruzimea și dorința regelui de a fi singurul rege, conducător, lider. Își ucisese soția, pe doi dintre copiii săi, și ucidea pe oricine i se părea lui că ar dori să accede la tronul său. În concepția lui Irod, tronul era al lui, și doar al lui. Uitase că nu era veșnic. Nu voia să știe că Pruncul care se născuse în Betleem era din veșnicii. Un copil nou născut îi amenința tronul, tronul lui pentru care ucisese atâția…

Când a auzit împăratul Irod acest lucru, s-a tulburat mult; și tot Ierusalimul s-a tulburat împreună cu el. A adunat pe toți preoții cei mai de seamă și pe cărturarii norodului și a căutat să afle de la ei unde trebuia să Se nască Hristosul.

"În Betleemul din Iudeea", i-au răspuns ei, "căci iată ce a fost scris prin prorocul:

"Și tu, Betleeme, țara lui Iuda, nu ești nicidecum cea mai neînsemnată dintre căpeteniile lui Iuda; căci din tine va ieși o Căpetenie, care va fi Păstorul poporului Meu Israel."” Matei 2:3-6

Și ce treabă are aici Casa Pâinii?

Isus spune despre El “Isus le-a zis: "Eu sunt Pâinea vieții. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată; și cine crede în Mine nu va înseta niciodată. (Ioan.6:35)

Eu sunt Painea vieții”. (Ioan.6:48)

Eu sunt Painea vie care s-a coborat din cer. Dacă mănânca cineva din painea aceasta, va trăi în veac; și pâinea pe care o voi da Eu este trupul Meu pe care Îl voi da pentru viața lumii." (Ioan.6:51)

Pâinea coborâtă din cer, din veșnicii se naște în Casa Pâinii…

Pâinea S-a întrupat în Casa Pâinii!

Niciun comentariu: