sâmbătă, 2 decembrie 2023

Emanuel

Mă pregătesc de sărbătoarea Nașterii Domnului conștientă fiind că acest eveniment nu a avut loc în 25 decembrie, că data a fost aleasă pe vremea lui Constantin pentru a face o mixtură de păgânism în creștinism și pentru că se dorea eradicarea învățăturilor iudaice.

Cu sau fără mixturi de obiceiuri și ritualuri păgâne, nașterea Lui Isus Christos este un fapt dovedit istoric. Isaia profețește despre Emanuel, Matei L-a cunoscut, I-a fost ucenic și ne adeverește despre El.

Emanuel, Dumnezeu este cu noi!

Isaia 7:14. De aceea, Domnul însuși vă va da un semn: "Iată, fecioara va rămâne însărcinată, va naște un Fiu și-I va pune numele Emanuel.

Isaia 8:8. va pătrunde în Iuda, va da peste maluri, va năvăli și va ajunge până la gât. Iar aripile întinse ale oștii lui vor umple întinderea țării tale, Emanuele!"

Isaia 8:10 Faceți la planuri cât voiți, căci nu se va alege nimic de ele! Luați la hotărâri cât voiți, căci vor fi fără urmări! Căci Dumnezeu este cu noi (Emanuel).

Matei 1:22-23 Toate aceste lucruri s-au întâmplat ca să se împlinească ce vestise Domnul prin prorocul care zice: "Iată, fecioara va fi însărcinată, va naște un Fiu, și-I vor pune numele Emanuel" care, tălmăcit, înseamnă: "Dumnezeu este cu noi."

 

El este cu noi și astăzi!

El este aici!

Niciun comentariu: