marți, 12 decembrie 2023

Isus are un stil smerit de a lucra

Am auzit de când eram copil că dacă nu sunt cuminte, Isus nu mă va mai iubi. Mai târziu, mi s-a implatat ideea că trebuie să mă port așa, să vorbesc așa, să mă îmbrac într-un anume fel, să… Lista era lungă, extrem de obositoare și împovorâtoare. Toate aceste idei mă făceau să Îl simt pe Dumnezeu respirându-mi în ceafă, așteptând să mă pocnească dacă ceva nu era bifat în lista prezentată de către alții.

Numai că Dumnezeu a intervenit în viața mea cum numai El știe să o facă. M-a scos din mulțime în repetate rânduri, și a stat cu mine ca să îmi arate cine și cum este Dumnezeul Scripturii. El este mereu cu mine, însă acele perioade sunt speciale pentru mine.

Nu am avut de ales, și L-am lăsat să mă învețe, să mă mentoreze. Am învățat să Îi ascult glasul sau șoapta, să Îl văd cum plin de răbdare îmi potolește temerile, furtunile inimii și ale minții, cum îmi arată că identitatea mea este dată de El și nu de vorbele sau părerile altora. M-a îngrijit când alții și-au permis să mă desființeze, m-a adunat ca pe-un vas spart și m-a lipit cu Mâinile Lui străpunse de cuie pe cruce.

Am învățat să Îl las să mă iubească, repare, vindece, aline. Și El face asta fără tam-tam, fără live-uri și spectatori. Așa a făcut tot timpul. Discret, în tăcere, în umbra, fără spectacol și-a făcut lucrarea pe pământ.

Matei ne prezintă viața Lui Isus-Yeshua, ne descrie cum I-a vindecat pe oameni, cum apoi i-a rugat să nu spună nimănui, să se ducă doar la preot, să dea Slavă Domnului.

ca să se împlinească ce fusese vestit prin prorocul Isaia, care zice:

"Iată Robul Meu pe care L-am ales, Preaiubitul Meu, în care sufletul Meu își găsește plăcerea. Voi pune Duhul Meu peste El, și va vesti Neamurilor judecata. El nu Se va lua la ceartă, nici nu va striga. Și nimeni nu-I va auzi glasul pe ulițe. Nu va frânge o trestie ruptă și nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie judecata. Și Neamurile vor nădăjdui în Numele Lui."” Matei 12:17-21

Robul, Alesul, Cel în care Dumnezeu își găsește toată plăcerea nu zdrobește pe cel căzut, spart sau frânt. Da, El va judeca pe fiecare după adevăr. Iar El este Adevărul. El, Cel venit de Sus, vine cu vestea că și neevreii pot fi mântuiți dacă cred în El, dacă Îl acceptă ca fiind Fiul Lui Dumnezeu, Mântuitorul și Salvatorul.

"Iată Robul Meu, pe care-L sprijin, Alesul Meu, în care Își găsește plăcere sufletul Meu. Am pus Duhul Meu peste El; El va vesti neamurilor judecata. El nu va striga, nu-Și va ridica glasul și nu-l va face să se audă pe ulițe. Trestia frântă n-o va zdrobi, și mucul care mai arde încă nu-l va stinge. Va vesti judecata după adevăr. El nu va slăbi, nici nu Se va lăsa, până va așeza dreptatea pe pământ; și ostroavele vor nădăjdui în legea Lui." Isaia 42:1-4

Niciun comentariu: