luni, 4 decembrie 2023

L-am chemat din Egipt

Am văzut că Isus (Yeshua) s-a născut în timpul lui Irod, că vestea adusă de magi împăratului Irod a adus multă tulburare. Iosif, soțul Mariei, are parte de mai multe vise, de mai multe interacțiuni cu îngerul trimis de Domnul să-i vorbească. După fiecare interacțiune cu îngerul, Iosif face ceea ce i se spune.

Magii au plecat, îngerul vine la Iosif și îi spune să plece în Egipt. Viața lui Yeshua era în pericol! Iosif o ia pe Maria, pe Yeshua, sculele de lucru, darurile aduse de magi și pleacă în Egipt. Studiile arată că în Egipt era la acea vreme o mare comunitate de evrei. Deci Yeshua nu a crescut printre oameni neștiutori de Dumnezeu, ci a crescut cu obiceiurile și tradițiile evreiești. Scriptura păstrează tăcerea despre această perioadă. Dar acest timp petrecut acolo nu a fost la întâmplare, fusese profețit.

Profetul Osea a scris despre asta în cartea sa, în capitolul 11:1, "Cand era tânăr Israel, îl iubeam și am chemat pe fiul Meu din Egipt.

Matei scrie o scrisoare, o poveste, o relatare a împlinirilor profețiilor. O scrie evreilor vremii lui despre evreul Yeshua, Cel care Salvează. El pune cap la cap profețiile cu împlinirea lor în Yeshua, Mesia cel promis, așteptat.

13. După ce au plecat magii, un înger al Domnului se arată în vis lui Iosif și-i zice: "Scoală-te, ia Pruncul și pe mama Lui, fugi în Egipt și rămai acolo pâna îți voi spune eu; căci Irod are să caute Pruncul, ca să-L omoare."

14. Iosif s-a sculat, a luat Pruncul și pe mama Lui, noaptea, și a plecat în Egipt.

15. Acolo a rămas până la moartea lui Irod, ca sa se împlinească ce fusese vestit de Domnul prin prorocul care zice: "Am chemat pe Fiul Meu din Egipt." Matei 2:13-15

Niciun comentariu: