duminică, 31 decembrie 2023

de la faliment la... Hineni

În ultimele luni ale acestui an, o frântură de verset și-a tot cerut dreptul de a fi analizată, studiată. “Caut printre ei un om”.

Multe din ideile propuse la început de an s-au risipit, mi-am pierdut interesul pentru ele, le-am uitat, le-am amânat. Din nou și din nou, realizez că nu sunt perfectă, că nu am greutatea ideală, nu am cunoștințele ideale, nu gătesc ca nu știu ce master chef, nu cânt ca nu știu ce solistă, nu mă îmbrac ca nu știu ce divă, nu mă comport conform codului nescris dar cunoscut de toți... Nu sunt ce și-ar dori unii sau alții. Nu sunt ce mi-aș dori eu...

Am falimentat, și falimentez cu succes în fiecare zi... Am enervat pe mulți, am dat bătăi de cap unora, am scos din pepeni pe alții. Am dezamăgit prin atitudini, vorbe, priviri.

Și iar revin la acea frântură de verset, Caut printre ei un om”. Aceste cuvinte sunt spuse de Domnul și sunt curioasă să citesc ce conține fișa postului acestui om pe care Îl caută Domnul. Vreau să văd care sunt calificările pe care El le solicită pentru slujba unde are nevoie de acest om. Și, sunt șocată. Nu scrie nimic dacă trebuie să fie bărbat sau femeie, greutate, culoarea ochilor, nimic despre calificare și acte de studii, nimic despre cursurile de formare, nimic despre limbile străine, despre abilități, talente sau înzestrări.

Caut printre ei un om care să înalțe un zid și să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru țară, ca să n-o nimicesc; dar nu găsesc niciunul!(Ezec.22:30)

Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov caută un om dispus să muncească, să stea de pază, să oprească pe cei care ar intra prin spărturi, un om care să Îl arate pe El, sau înspre El. Un om dispus să facă ceea ce cere El. Un om care să stea în spărtură, în Fața Lui. Un om care să-I răspundă, Iată-mă! Trimite-mă! Hineni!

Dar unde să mă duc? Ce să fac? Unde să plec? Unde este zidul Tău? Care zid? Nu știu să construiesc ziduri, nu știu să repar ziduri. Nu am învățat construcții. Dacă văd Fața Ta voi muri! Să stau înaintea Ta? Nu mă simt vrednică… Tocmai eu?

Noe nu a fost architect, constructor, inginer, zoolog, veterinar. A ales să răspundă, Hineni.

Avraam nu era călător, nici nu avea planuri de călătorie, nu mai visa să aibă copii. Dar a ales să răspundă, Hineni.

Moise ajunge în deșert pentru că a ideile lui de conducere nu erau ca cele ale lui Faraon, deși acumulase toată înțelepciunea Egiptului. După ce refuză pe față trimiterea pe care i-o face Domnul, alege să spună, Hineni.

Nu știu de ce mă frământă aceste cuvinte. Nu știu de ce Domnul mi le tot aduce aminte. Nu știu de ce Hineni e cuvântul care se leagă de căutarea Lui.

Eu nu știu! Dar El știe!

Niciun comentariu: